Gazdaság

2016.10.10. 10:47

Azt hitte, nincs feljebb? Vas megyében már dízel sem lesz 330 forint alatt

Sorban a negyedik áremelés vár az autósokra szerdán. A dízel ára öt, a benziné három forinttal emelkedik. Ezek a bruttó összegek, de rendre nettóban tapasztalják az autósok. Vas megyében már dízel sem lesz 330 forint alatt.

Bakos Ágnes

Az ötforintos dízeláremeléssel 357 forint lesz egy liter a gázolajból – országos átlagban.

A háromforintos benzináremeléssel 347 forint lesz egy liter 95-ös, ugyancsak országos átlagot nézve.

Fotó: Szendi Péter

A bejelentett áremelés bruttó árakat ír, de rendre nettóban csapódnak le a kiskereskedőknél, vagyis a benzinkutaknál – erre számítsunk most is. Így számolva továbbra is Szombathelyen lesz a legolcsóbb egy liter dízel Vas megyében: most 326, szerdától várhatóan 331 forintért adják. A legdrágább egy szentgotthárdi kút: most 382 forint egy liter gázolaj, október 12. után 387 forint lesz, illetve lehet.

Benzint 330 és 359 forintért is adnak Vas megyében, meg persze a két ár között is. A legolcsóbb egy kámi kút: szerdától várhatóan 333 forintot mutat majd az ártábla. A legdrágább az egyik szombathelyi töltőállomáson a 95-ös: most 359 forint, szerdától várhatóan 362 forintért adják majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!