Gazdaság

2016.12.12. 21:56

Taxiverseny az idővel

Körkép - Alig három hetük van a taxisoknak az online pénztárgép beszerelésére. Egyelőre nem sok kocsiban virít a mobil kassza.

Turbók Attila

Úgy tűnik, csak a jövendő kasszagépek üresen tátongó helyeivel találkoznak a szombathelyi utazók is, a megkérdezett helyiek közül nem sokan látták még az új pénztárgépeket az autóban. Pedig a határidő közeleg, a sofőrök most nem a konkurenciával, hanem az idővel versenyeznek.

Még egyetlen taxiban sem látott online pénztárgépet Tamás Miklós, a City Taxi elnöke, pedig 2017. január 1-jétől már mindegyikben működniük kellene. - A rövid határidő miatt komoly bajban vannak a kollégáim - mondta a szakember.

Csak az említett taxiscégnél 840 kocsiba kellene beszerelni a készülékeket, Budapesten pedig összesen körülbelül ötezerbe, vagyis az év végéig naponta 300-400 járműre kellene sort keríteni csak a fővárosban (az egész országban mintegy 11 ezer taxi fut az utakon).

Tamás szerint kollégái - akik egyéni vállalkozók, és maguknak kell megvásárolniuk a készüléket - már minden adminisztratív elvárásnak eleget tettek, regisztráltak a NAV oldalára, az előleget is befizették, és most várják a kiszállítást. Bár Budapesten nyolc-tíz beszerzési forrás is van, a taxisok a taxióraszervizeket részesítik előnyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!