Gazdaság

2017.02.07. 14:12

Segítik a vállalkozásokat

Celldömölk - Szakmai tájékoztató fórumot szerveztek a kemenesaljai városban, ahol a helyi vállalkozók az aktuális pályázati lehetőségekről tájékozódhattak.

Cseszkó Tamás

A Széchenyi Programiroda fogta össze azt a programot, amelynek keretein belül számos érdekes témáról hallhattak a környékbeli gazdasági szereplők, akik nagy érdeklődéssel vettek részt a fórumon. A rendezvényen szó esett egyebek mellett a gazdaságfejlesztést segítő támogatási lehetőségekről, valamint bemutatták a kapacitásbővítés és energiahatékonyság növelését segítő pályázati felhívásokat is. Ezen téma előadója Haszon Marietta, a programiroda tanácsadója volt, majd Maráczi Ferenc a foglalkoztatást segítő támogatási lehetőségekről tartott előadást, egyúttal ismertette a kedvezményes hitelprogramok igénybevételének részleteit.

Zágorhidi Czigány Ákos, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat Vas megyei területi felelőse a vidékfejlesztési program aktuális felhívásait ismertette a jelenlévőkkel. A rendezvényen köszöntőt mondott Fehér László, Celldömölk polgármestere. A városvezető kifejezte abbéli reményét, hogy a kis- és középvállalkozások pályázati lehetőségeken keresztül újabb munkahelyeket tudnak létrehozni.

Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője, a Miniszterelnökség Vas megyei fejlesztésekért felelős miniszteri biztosa betegség miatt nem tudott résztvenni a rendezvényen, ezért levélben köszöntötte a megjelenteket. Mint írta, javában benne vagyunk a 2014-2020 közötti fejlesztési időszakban, amelynek keretében önkormányzatok, gazdasági és társadalmi szervezetek már eddig is sokat dolgoztak azért, hogy felkészülten vehessenek részt a folyamatokban.

„Személyesen is sok projekt születését követtem figyelemmel és azt láttam, hogy minden nehézség ellenére profi módon dolgozott minden érdekelt fél. Tették ezt a siker érdekében. Azt gondolom, kijelenthető: minden eredményes pályázat Vas megye sikere is egyben” - fogalmazott a képviselő, aki egyúttal tudatta, Celldömölkről eddig 29 pályázatot adtak be: „A döntés a legtöbb esetben még hátra van, de a mai napig 855 millió forint értékben ítéltek meg támogatást” - összegezte Ágh Péter, kiemelve, hogy a környezetvédelem, az energetika, a szociális-társadalmi ágazat, valamint a vállalkozásfejlesztés területén pályáztak sikerrel a résztvevők.

E források adnak lehetőséget például a szennyvízelvezetés és -tisztítás megoldására az izsákfai városrészen, valamint a városban megvalósuló ívóvízminőségjavító programra is. A Széchenyi Programiroda részéről Ozsváth Imre tanácsadó köszöntötte a megjelenteket, aki beszédében tájékoztatta a vállalkozókat a programiroda támogatói tevékenységéről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!