Gazdaság

2017.03.16. 09:53

Országosan nőtt, Vas megyében csökkent az építőipari termelés

Körkép – Országos szinten több mint 18 százalékkal nőtt az építőipari termelés, Vas megyében pedig csökkenés látszik. A januári számokat összesítette és tette közzé csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal.

Bakos Ágnes

Januárban az építőipari termelés volumene 18,5 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi alacsony bázist országos szinten – közölte a Központi Statisztikai Hivatal csütörtökön.

Vas megyében visszaesés látszik: a tavaly januári érték 92,7 százalékát tette ki az idei első hónap építőipari teljesítménye.

Szám szerint idén januárban 624 millió forint volt a Vas megyei székhelyű építőipari termelés értéke, tavaly ugyanekkor 636 millió forint.

A KSH emlékeztet, hogy tavaly januárban 21,3 százalékkal csökkent az építőipari termelés az előző évihez képest. Akkor Vas megyében még jelentősebb volt a visszaesés: az egy évvel korábbi havi érték 38,4 százalékát produkálta a vasi székhelyű építőipar.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!