A bővítésnek még nincs vége

2018.08.17. 20:58

Átadták pénteken az ADA új, hétezer-ötszáz négyzetméteres csarnokát

Pénteken átadták az osztrák tulajdonban lévő bútorgyártó konszern új, 7500 négyzetméteres csarnokát. A bővítésnek még nincs vége.

Markó Petra

V. Németh Zsolt, a térség országgyűlési képviselője a kezdetekre tekintett vissza. Felelevenítette, hogyan szCsarnokavató. Balról: Vorraber Gerhard és Peter Scherf – az ADA felső igazgatói tanácsának tagjai –, valamint Magyar Levente, Bebes István és V. Németh Zsoltletett mindjárt a rendszerváltás után Körmenden új iparág, aztán miképpen sikerült stabilan helytállni az élvonalban. Magyar Levente miniszterhelyettes arra mutatott rá, hogy a vállalatcsoport legalább anynyira magyar, mint osztrák, hiszen összesen öt helyszínen dolgoznak. Az öt gyártóegységből négy magyar nyelvterületen található: három az országban, egy pedig a határon túl, Nagyszalontán. A miniszterhelyettes beszédében arra is utalt, hogy Vas megye kiemelt célpontja a kormány azon törekvéseinknek, hogy világszínvonalú ipar telepedjen le a térségben.

Fotó: Szendi Péter / Vas Népe

Az ADA 2017 tavaszán döntött úgy, hogy mintegy 5,2 milliárd forintos beruházással bővíti magyarországi termelését. Ehhez a magyar állam több mint egymilliárd forint vissza nem térítendő támogatást biztosít. A cég mindhárom hazai telephelyén, így Körmenden, Zalaegerszegen és Nován is csarnoképítéseket és technológiai fejlesztéseket végez, aminek köszönhetően száz új munkahely jön létre. Az ADA ezzel tovább növeli az eddigi 1360 fős magyarországi dolgozói létszámot, tovább javítja az exportteljesítményt is. A körmendi gyáregység infrastrukturális bővítése a 2022 végéig megvalósuló beruházások kezdetét jelenti.

 

– Legutóbb 2001-ben volt csarnokfejlesztés a városban, ezért a mostani projekttel a cég osztrák tulajdonosa azt igazolja, hogy a magyar leányvállalataival hosszú távon tervez

– vázolta fel a jövőre irányuló terveket Szabó Ferenc, az ADA Hungária Bútorgyár Kft. ügyvezetője az avatóünnepségen. A cég termékei iránt folyamatosan növekszik a kereslet – egyre több hotelt, szállodát is ADA-bútorokkal rendeznek be –, így a fejlesztéssel ennek a fokozódó igénynek próbálnak megfelelni.

– Az elmúlt 26 évben bizonyított az ADA

– ezt már Bebes István, Körmend polgármestere tette hozzá. Büszkén beszélt arról az elhivatott és példaértékű közösségről és munkáról, amit képviselnek az ott dolgozók.

Vorraber Gerhard és Peter Scherf – az ADA felső igazgatói tanácsának tagjai –, valamint Magyar Levente, Bebes István és V. Németh Zsolt
Fotó: Szendi Péter / Vas Népe

V. Németh Zsolt, a térség országgyűlési képviselője a kezdetekre tekintett vissza. Felelevenítette, hogyan született mindjárt a rendszerváltás után Körmenden új iparág, aztán miképpen sikerült stabilan helytállni az élvonalban. Magyar Levente miniszterhelyettes arra mutatott rá, hogy a vállalatcsoport legalább anynyira magyar, mint osztrák, hiszen összesen öt helyszínen dolgoznak. Az öt gyártóegységből négy magyar nyelvterületen található: három az országban, egy pedig a határon túl, Nagyszalontán. A miniszterhelyettes beszédében arra is utalt, hogy Vas megye kiemelt célpontja a kormány azon törekvéseinknek, hogy világszínvonalú ipar telepedjen le a térségben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!