Gazdaság

2013.01.29. 13:35

Be kell jelenteni a földhasználatot

Vas megye - Március 30-ig bejelentési kötelezettsége van a regisztrált földhasználóknak. Az adatlap beszerezhető a földhivataloknál, vagy letölthető a www.földhivatal.hu honlapról.

Kiss Tamás

A Vas Megyei Kormányhivatal Földhivatala által küldött emlékeztető szerint a termőföldről szóló törvény és a földhasználati nyilvántartás részletes szabályairól szóló kormányrendelet változása következtében valamennyi ingatlanügyi hatóságnál (járási földhivatalnál) regisztrált földhasználó köteles bejelenteni magánszemély földhasználó esetében a személyi azonosítóját (személyi számát) és az állampolgárságát, gazdálkodó szervezet földhasználó esetében pedig a statisztikai azonosítóját. A fentiek alapján 2013. március 30-igaz illetékes járási földhivatalhoz be kell nyújtani magánszemély földhasználó esetében a személyi azonosítót és lakcímet igazoló hatósági igazolvány másolatát, gazdálkodó szervezet földhasználó esetében a statisztikai azonosítót. Amennyiben a földhasználó családi gazdálkodónak minősül, a kormány-rendelet alapján a családi gazdaság nyilvántartási számát is be kell jelenteni, valamint szükséges annak megjelölése, hogy a földterület a családi gazdasághoz tartozik. A 2013. január 1-ével hatályba lépett rendelkezés értelmében már nem kizárólag az 1 hektárt meghaladó termőföldterületet használó, hanem valamennyi földhasználó köteles bejelenteni a használatát a területileg illetékes járási földhivatalnál.

A dokumentumok beszerezhetők a földhivataloknál, vagy letölthetők a www.foldhivatal.hu honlapról. A mulasztók bírságra számíthatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!