gazdaság

2019.11.09. 07:00

Ingatlan, te drága!

Több mint négyszázezer forintot is elkérhetnek egy négyzetméternyi ingatlanért a vasi megyeszékhelyen.

Vas Népe

Fotó: pixabay.com

Számos új lakópark van épülőben, jó állapotú használt ingatlant ellenben alig találni. Az egyik legnagyobb online hirdetési portálon néztük meg a kínálatot. Pontosan 14,454 millió forintba kerül egy egyszobás, 30 négyzetméteres garzon az egyik most épülő, belvároshoz közeli társasház­ban. A város távolabbi pontjain sem olcsóbbak az ilyen kis lakások, sokan befektetési szándékkal keresik azokat: a Derkovits-lakótelepen 15,7 millió, Oladon pedig 12,2 mil­lió forintért találtunk ekkora méretű ingatlant. Az 50 négyzetméter körüli lakásokból már bővebb a kínálat. Részben felújított téglalakást árulnak négyzetméterenként 326 ezer forintért, de egy ugyanekkora új építésűért már több mint 420 ezret kell fizetni négyzetméterenként. Kínálnak 55 négyzetméteres használt lakást 16,9 millió forintért és pontosan ötmillió forinttal többért is.

A többszobás, 70–100 négyzetméteres lakásokból, házakból is széles a választék. Például Herényben egy 100 négyzetméteres új építésű sorház 39,9 millió, a Parkerdő lakóparkban egy újszerű, 80 négyzetméteres ingatlan 36,9 millió forint. Az új építésű ingatlanok korszerű fűtési rendszerrel fel­szereltek, többségükhöz rendezett udvar, zárt parkoló tartozik, a berendezésüket látványtervek segítik. Ha valaki kevésbé frekventált helyen keresgél, sok millió forinttal olcsóbban is találhat jó állapotú ingatlant. A Szent Flórián körúton például egy négyszobás, 84 négyzetméter alapterületű erkélyes lakás 26,9 millió forint. Aki igazi luxusra vágyik, az most akár egy 900 négyzetméteres, kétszintes házat is vehet 298 millió forintért. Nem messze a szombathelyi repülőtértől eladó egy 16. századi várkastély. A számos lehetőséget rejtő épületet 899 millió forintért lehet megvásárolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!