Gersekarát

2015.09.26. 07:01

Befogadóállomást alakítottak ki Gersekaráton - Gyakorlatoztak az önkéntesek

Gersekarát - Befogadóállomást létesítettek a helyi általános iskolában. Ez most csak annak a katasztrófavédelmi minősítő gyakorlatnak a része volt, amelyet a napokban tartottak a településen. A helyi önkéntes mentőcsoport egy bizottság előtt bizonyíthatta szakmai felkészültségét.

Pogács Mónika

A mentőcsapat árvízi védekezéssel kapcsolatos feladatokat kapott. Tapasztalatot ebben már a korábbi években is szereztek az önkéntesek, hiszen a gersekarátiak több vasi és országos helyszínen vettek részt az árvíz elleni védekezési munkákban.

Fotó: Pintér György

A gyakorlat során a mentőcsoport tagjai homokzsákokat töltöttek, majd ezekből  gátat építettek.  A feladatok között szerepelt egy úgynevezett buzgár, azaz a zsákok között feltörő vízszivárgás megszüntetése. Egy fal feltételezett megcsúszásának megakadályozásában is bizonyíthatták felkészültségüket az önkéntesek. Utolsó feladatként az általános iskola zsibongójában kellett befogadóállomást létesíteniük a mentőcsapat tagjainak, tábori ágyak felállításával.

A gyakorlat ellenőrzésében a körmendi katasztrófavédelmi kirendeltség munkatársai vettek részt, akik sikeresnek minősítették a gersekaráti mentőcsoport teljesítményét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!