Haladás

2012.11.22. 15:21

Rózsa Dániel volt a legjobb Haladás-játékos

A sportnapilap értékelése alapján az őszi szezon legjobb Haladás-futballistája a kapus Rózsa Dániel lett.

Pum András

A 27 éves portás, valamint Jakab Csaba kapusedző és Artner Tamás, a Hali trénerének véleményét olvashatják.  

Bár az MLSZ két bajnokit előrehozott a tavaszról, az őszi idény hétvégén hivatalosan véget ért. A sportnapilap osztályzatai alapján a Szombathelyi Haladás legjobb  teljesítményt nyújtó játékosa a kapus Rózsa Dániel lett. A 27 éves portás egyébként a kapusok között a pápai Szűcs Lajos mögött az előkelő második helyen végzett. Harmadik az újpesti Balajcza Szabolcs lett. 

- A meccsek másnapján mindig elolvasom a Haladás-meccsek tudósítását, és természetesen megnézem, hányas osztályzatot kaptam. Általában egyetértek az újságírókkal - tudta meg Rózsa Dánieltől a www.haladas.hu



Rózsa Dániel: csak nyugalom, itt vagyok (Fotó: Bonyhádi Zoltán)

- Én is úgy érzem, nem ment rosszul a védés, nem volt gyenge meccsem, kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottam akadt néhány mérkőzés, amelyiken kimondottan elégedett lehettem magammal, ám rangsort nem tudok felállítani a bajnokik között. Arra viszont büszke vagyok, hogy a győri és pápai bajnokin, valamint a Honvéd elleni hazai Ligakupa-találkozón tizenegyest hárítottam. A reflexeimmel talán eddig sem volt gond, és végre a büntetők tekintetében is sikerült előbbre lépnem. Recept azonban nincs, a tizenegyesek előtt a megérzéseimre hagyatkozom. Jakab Csaba kapusedző segítségével a beívelések hárításában, a lábmunkámban, és az indításokban is sikerült fejlődnöm. Kétségtelen, sem nekem, sem a csapat védekezésének nem tett jót, hogy kényszerű okok miatt gyakran meccsről-meccsről változott a hátsó sor összetétele. Bár emiatt voltak hibák, nagyon nagy gondot nem éreztem.

Hétvégén például Guzmics Richárd nem játszhat, de bízom benne, hogy nélküle is legyőzzük idegenben az Egert, zárásként a Győr ellen pedig igazi háromesélyes meccset vívunk. Nagyon fontos lenne, hogy szombaton nyerjünk az Eger ellen, hiszen így leszakíthatnánk tőlünk. Szóval először verjük meg a hevesieket, utána ráérünk a győriekkel foglalkozni. 

- A számok nem hazudnak, Dani nagyon kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott, több meccsen - például legutóbb a Honvéd ellen - kifejezetten parádézott - mondta Jakab Csaba, a Haladás kapusedzője. -  Alázatos, nagyon pozitív és profi a hozzáállása, az edzéseken is rengeteget dolgozik, jó alany. Úgy emlékszem ősszel nem is kapott potyagólt, és látványos hibái sem voltak - tavaly óta sok apró dologban fejlődött, ami aztán szép nagy egésszé hízta ki magát. Kilencven percen keresztül, tiszta fejjel képes koncentrálni, a Haladás egyik legjobb játékosa volt az ősszel. Ami a büntetők hárítását illeti: a Király kupán az orosz Mordovia ellen három tizenegyest is kivédett, szóval érezhető volt, hogy a bajnokságban is képes lesz hasonló bravúrokra. Szívfájdalmam, és furcsállom is, hogy legutóbb a ligaválogatottba nem kapott meghívót. 

- Rózsa már tavasszal is kimagasló teljesítményt nyújtott, azóta is maximális koncentrációval, odafigyeléssel dolgozik - jelezte Artner Tamás, a Haladás trénere. -  A magunk részéről abszolút meg vagyunk vele elégedve. Ezúton is gratulálunk Daninak és kapusedzőnknek, Jakab Csabának, aki remek munkát végez vele.

Rózsa utána legjobb vasi futballista Kenesei Krisztián lett, a csatár a 178 rangsorolt mezőnyjátékos között a 10. helyen végzett. Őt Halmosi (27), Radó (37), Guzmics (41), Fehér (53), Nagy Dániel (71), Nagy Gábor (75), Iszlai (88), Búrány (97), Schimmer (118), Rajos (142) követi.

Az NB I. őszi idényének legjobb futballistája az MTK-s Kanta József lett.

A listára az a 190 futballista (178 mezőnyjátékos, 12 kapus) kerülhetett fel, aki az őszi 15 forduló többségén, vagyis legalább nyolc mérkőzésen értékelhető teljesítményt  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!