Haladás

2013.10.20. 08:44

Haladás: három pont, negyedik hely

Szombathely - Péntek esti 2-0-s mezőkövesdi sikerével a Szombathelyi Haladás a negyedik helyre kúszott fel a bajnoki táblázaton. Artner Tamás nem tudja meddig lehet még erőn felül teljesíteni, mindenesetre reméli: minél tovább tart a kiváló széria.

Pum András

Alaptézis: Haladás-szurkolónak lenni jó. Aktualizált alaptézis: Haladás-szurkolónak lenni mostanság különösen jó! A zöld-fehérek ugyanis péntek esti, mezőkövesdi 2-0-s sikerükkel feljöttek a negyedik helyre. Rég volt ilyen magasságban a csapat, ráadásul az őszt időtlen-idők óta elrontotta a Hali - ebben a bajnokságban azonban fordult a kocka. Hogy hová érhet oda a csapat, nem tudjuk, mindenesetre egy biztos: a jövő szombati Haladás - Diósgyőr mérkőzés máris kiérdemelte a rangadó titulust. A szombat este Pakson 2-0-ra nyerő miskolciak ugyanis a második helyen tanyáznak, a vasiak pedig legrosszabb esetben is a hatodik helyen zárhatják a 11. fordulót. Ne felejtsük: momentán azonban a negyedik helyen állunk.

- A mérkőzés elején a mezőkövesdiek megpróbáltak nyomást gyakorolni ránk, ami nem sikerült, sőt, vezetést is szereztünk - tudtuk meg Artner Tamástól, a Haladás vezetőedzőjétől. - Uraltuk a meccset, és annak ellenére, hogy mi sem tudtunk nyomást gyakorolni rájuk, Halmosi révén csak nekünk volt helyzetünk - sajnos a kapufa kisegítette a mezőkövesdieket. Tehát azt mondom: az első félidő alapján nem érdemtelenül vezettünk. A második játékrészben egyértelműen mi domináltunk, hamar megszereztük a második gólunkat, és helyzeteink is adódtak. Sorra jöttek a kiállítások, amelyből mi jöttünk ki jobban, újabb gólt szerezhettünk volna. Igaz, 2-0 után a végén nekik is akadt egy gólszerzési lehetőségünk. Megérdemelten hoztuk el a három pontot.

- Iszlai Bence kezezése feleslegesnek tűnt, kap büntetést a kiállítása miatt?

- Nem. Én például nem is láttam egyértelműen kezezésnek az esetet - inkább vállnak - de meg lehetett ítélni így is, úgy is.

- Devecseri Szilárdra kritikaözön zúdult az elmúlt napokban - mintha legalábbis egyedüli magyar lett volna a pályán Amszterdamban... Az ő teljesítményét hogy értékeli?

- Devével előzőleg sokat beszélgettem. Nagyon jól játszott, őszintén szólva többet kaptam tőle, mint amit vártam. Fehér Zoltánnal párban nagyon jól megoldották a feladatukat. Ami a többi játékost illeti. Predrag Bosnjak az ősszel most futballozott a legjobban, Halmosi Péterrel uralták a bal oldalt, sok támadásunk futott azon a szélen, rengeteget mentek előre. Cucu pedig gólpasszt is adott. Schimmer Szabolcs a mezőkövesdiek legveszélyesebb játékosát levette a pályáról, Simon Ádám átlag feletti teljesítményt nyújtott. Nagy Gábor sokat dolgozott, Andorka Péter ment, birkózott, tette a dolgát. Radó András megint eldöntötte a meccset, míg Németh Márió új lendületett adott a csapatnak.

- Radó András, gólja után nagy sprintet kivágva az ön nyakában landolt.

- Nem volt semmi apropója a dolognak, egyszerűen csak így örült a fejesgóljának.

- Korábban azt nyilatkozta, erőn felül teljesítünk. Meddig tartható ez a forma?

- Nagyon remélem, hogy minél tovább. Hat kőkemény meccsünk van hátra, játszunk az élcsapatokkal is. Most azonban csak a soron következő, Diósgyőr elleni meccsre koncentrálunk, a miskolci csapat ellen is nyerni akarunk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!