Haladás

2014.01.31. 20:35

Vereség Gheorghe Hagi együttesétől

Belek - Idei negyedik felkészülési mérkőzésén is kikapott a Haladás. A Törökországban edzőtáborozó vasiakat a román Viitorul Constanta győzte le.

Pum András

Szombathelyi HaladásViitorul Constanta 0-1 (0-1)

Belek, felkészülési labdarúgó-mérkőzés

Haladás: Rózsa (Gyűrű, 61.) – Schimmer (Zsirai, 65.), Dvorschák, Jagodics M. (Tóth P., 46.), Bosnjak – Simon, Iszlai (Szakály, 46.) – Nagy G. (Németh M., 60., Halmai, 78.), Németh M. (Gyurján, 46.), Halmosi – Radó. Edző: Artner Tamás.

 

A 18 csapatos román elsőosztály 15. helyén álló, az egykori híres válogatott, Gheorghe Hagi akadémiájára épülő Viitorul Constanta ellen kisebb sérülés miatt a Haladásban Fehér, Devecseri, Medgyes és Ugrai sem játszott, a sérüléséből éppen csak felépülő Guzmics pedig óvatosságból hagyta ki a mérkőzést.

Halmosi Péter jól futballozott. Fotó: Szendi Péter

Jó iramban kezdődött a találkozó, igaz, sokáig egyik kapu előtt sem alakult ki helyzet. A 23. percben egy bal oldali szöglet után a vasi védők nem tudtak felszabadítani, az ide-oda pattogó labdát Dica egy méterről lőtte a hálóba (0-1). A góltól fellelkesültek a románok, a 27. percben Rózsának a jobb felső sarok elől kellett kipiszkálnia egy 20 méteres bombát. Szünet után is folytatódott a nagy csata, egyre paprikásabbá vált a hangulat. A félidő derekán egy jó tíz percen keresztül beszorult a Haladás, a 68. percben Mitrea 25 méterről zúgó kapufát lőtt. A hajrában átvették a játék irányítását a szombathelyiek. A 75. percben Radó 16 méteres lövése a jobb kapufa tövéről vágódott ki. A 90. percben az egyedül kilépő Nastase ziccerét védte bravúrral Gyűrű.

Jó iramú meccset vívott a két csapat, a románok egygólos győzelme megérdemelt, ugyanakkor a vasiaknak is volt lehetőségük a gólszerzésre.

Artner Tamás: – Nagyon jó csapat ellen játszottunk, amely előbbre jár a felkészülésben, frissebben mozgott nálunk. Ennek ellenére remekül küzdött, odatette magát csapatom, és a helyzeteink is megvoltak.

A válogatott beleki edzőtáborába meghívott Haladás-játékosok közül a még nem teljesen egészséges Guzmics nem vesz részt az összetartáson. A Bosnjak-Devecseri-Radó trió viszont Pintér Attila együttesével készül, ám a zöld-fehérek hátralévő két edzőmérkőzésére – Slavia Praha (vasárnap), Slovacko (kedd) – még visszatér.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!