Haladás

2014.07.25. 15:26

Az Illés Akadémiáról a Haladásba

Gyurján Márton, Angyal Zsolt, Jancsó András, Rácz Barnabás, Tóth Martin és Tihanyi Olivér sajtótájékoztatón írta alá élete első profi szerződését.

Pum András

Péntek délután sajtótájékoztatón írta alá élete első profi szerződését hat – Gyurján Márton (1995-ös születésű), Angyal Zsolt (1994), Jancsó András, Rácz Barnabás, Tóth Martin, Tihanyi Olivér (mind 1996) – az Illés Akadémiáról az NB I-es csapatba a nyáron felkerült fiatal.

Az eseményen a klub részéről Illés Béla sportigazgató, Vörös Csaba technikai vezető, Gyimesi Csaba, a stadionbiztonsági projekt szombathelyi vezetője, míg a szakmai stáb oldaláról Artner Tamás edző, és Székely Tibor másodedző vett rész.

Illés Béla hangsúlyozta, miután a Haladás nem tartozik a tehetős klubok közé, így 2007, az Illés Akadémia alapítása óta az a klub filozófiája, hogy megpróbál saját nevelésű játékosokat a csapatba építeni. Ez az elmúlt időszakban nagyon jól működött, akadtak, akik stabil NB I-es futballistává váltak, és voltak olyanok, akiket nagyon jó pénzért értékesítettek. A sportigazgató hozzáfűzte: nem ők adják el a játékosokat, hanem a fiatalok adják el saját magukat, méghozzá jó teljesítményükkel. Illés a hat fiatalnak sok sikert, sérülésmentes szezont kívánt, valamint azt, hogy minél előbb verekedjék be magukat a kezdőcsapatba.

Ezt követően mind a hat játékos röviden bemutatkozott, valamennyien hangsúlyozták: borzasztóan örülnek, hogy az NB I-es csapathoz kerültek. A futballisták közül akadt aki két, volt, aki három évre szóló kontraktust írt alá.

Artner Tamás elmondta, a Haladásnak mindig akkor voltak kiesési gondjai, amikor légiósok, vagy messziről jött labdarúgók alkották a csapatot, amikor a saját utánpótlására támaszkodott – például az elmúlt két évben –, akkor kétszer nyolcadik és egyszer hatodik helyen zárt a csapat. Artner leszögezte: kivétel nélkül eddig is minden, az első csapathoz felkerülő fiatal megkapta a lehetőséget. A mostaniak kaptak egy lehetőséget, rajtuk múlik, élnek-e velük. A tréner szerint mind a hat, most az NB I-es gárdához kerülő fiatal tehetséges, ám ez önmagában kevés. Ha majd 150-200 elsőosztályú meccs lesz a hátuk mögött, akkor mondhatják el, hogy befutottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!