Haladás

2015.03.21. 13:34

Bombagólt lőtt, majd lerúgták

Kis túlzással vérét adta a péntek esti paksi győzelemért Halmosi Péter, a Szombathelyi Swietelsky-Haladás csapatkapitánya.

Pum András

Az OTP Bank Liga 21. fordulójában fontos, 2-1-s győzelmet aratott Pakson a kiesés elől menekülő Szombathelyi Swietelsky-Haladás. A vasiak sikerében döntő részt vállalt a vezető gólt szerző Halmosi Péter. A középpályást a második félidőben Kulcsár Dávid nyújtott lábbal elkövetett, brutális szabálytalansága után - habár még megpróbálkozott a játékkal - le kellett cserélni.

Egyelőre nem tudni, Halmosi mikor térhet vissza a pályára. Fotó: Szendi Péter

– Nem volt élvezetes mérkőzés, de ez nem csoda, a Paks futballjára a masszív védekezésből indított kontrák a jellemzőek, mi pedig nem vagyunk abban a helyzetben, hogy bátran rohamozzunk – mondta Halmosi Péter. – Nem volt könnyű felpörögni a meccsre, hangulattalan közegben játszottunk, viszont pozitívum, hogy a pálya nagyon jó állapotban volt. Az első félidőben a legjobbkor sikerült gólt szereznem – a taktika része volt, ha lövőhelyzetbe kerülünk, lőnünk kell. Egyébként nem csak én, hanem Gaál Bálint, Leandro Martínez, Radó András is jól lő távolról. Szóval a gólom. Labdát szereztem, és miután láttam, hogy rendezetlen a védelem, nem sokat gondolkodtam, ellőttem a bal sarok felé. Akadt egy pillanat, amikor azt hittem, hogy mellémegy a labda, de aztán besurrant a sarokba. Sajnos itthon, a Rohonci úti pálya talaja miatt kevesebbet merünk kísérletezni. Szünet után elkerülhető gólt kaptunk, majd Kulcsár belépője miatt – ami szerintem pirosat ért volna – ápolni kellett, és noha visszatértem még a pályára, hamarosan cserét kértem. A jobb sípcsontom felett talált el az ellenfél stoplija, két lyuk van a csonthártyámon, be is van dagadva. Nem tudom mennyire súlyos a sérülés, begyullad-e a csonthártyám vagy sem, mindenesetre két hét szünet lesz a bajnokságban, utána a Honvéd ellen sárga lapjaim miatt amúgy sem játszhatok. Az biztosnak látszik, hogy jövő héten nem tudok edzeni. Visszatérve a paksi meccsre, igaz, hogy a második félidőben emberelőnyben nem támadtunk olyan sokat, de a mi helyzetünkben a győzelem volt a legfontosabb.

- A Diósgyőr és a Pécs ellen rosszul, a Debrecen és a Paks ellen viszont jól jöttünk ki a meccsek fordulópontjaiból. De attól, hogy kétszer nyertünk, még nem nyugodhatunk meg. A meccs után örültünk a győzelemnek, de ennyi. Ha viszont megverjük a Honvédot, óriási lépést teszünk a bentmaradás felé - zárta szavait a 35-szörös válogatott labdarúgó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!