Haladás

2015.06.22. 13:19

Bosnjak visszatért második otthonába

Az FTC-től érkező Predrag Bosnjak hétfő délután már a Szombathelyi Swietelsky-Haladással edz.

Pum András

Noha még nincs aláírt szerződése, a 29 esztendős szerb-magyar Predrag Bosnjak, gyakorlatilag a zöld-fehérek játékosának tekinthető. Mint arról korábban beszámoltunk, a Haladás a bal oldali védővel és klubjával, az FTC-vel is megállapodott, a futballista két esztendőre ír alá, tegnap már a Rohonci úton edzett. Bosnjakot nem kell bemutatni a vasi drukkereknek, a 2013/14-es szezont a Rohonci úton töltötte, alapembere volt a hatodik helyen végzett csapatnak, Albánia (1-0)  ellen a magyar válogatottban is bemutatkozott. A szezon végén az FTC szerződtette, a nyári  Európa-liga meccseken és a pápai bajnokin még szerepelt, ezt követően viszont már csak a Magyar Kupa és a Ligakupa meccseken futballozott. Télen a fővárosi klub kölcsönadta Nyíregyházára, ahol végig játszott.

Ezt követően visszatért az Üllői útra, ahonnan a Haladás kivásárolja élő szerződéséből.

– Mivel június 30-ig él a kölcsönadási szerződésem Nyíregyházára, klubom, az  FTC engedélyével edzek a Rohonci úton – tudtuk meg Predrag Bosnjaktól. – Miután a papírmunkákat elintézik a klubok, aláírok Szombathelyre. Nagyon örültem a Haladás megkeresésének, nem is gondolkodtam sokat, amikor elfogadtam az ajánlatukat. Szép évet töltöttem a Rohonci úton, Szombathelyt  második otthonomnak tekintem. Úgy érzem, anno jól ment a futball a Haladásban, szeretnék most is legalább olyan jó teljesítményt nyújtani. Tisztában vagyok vele, hogy többen is pályázunk a balhátvéd posztjára, de nincs ezzel semmi gond, jó formában vagyok, majd az edző eldönti, ki játszik. Egyelőre alakul a keretünk, de jó a csapat, jó az edző, biztos vagyok bent, hogy nem esünk ki -amúgyis szeretnék komoly célokért futballozni.

Bosnjak korábban jól futballozott a Haladásban, most visszatér a Rohonci útra. Fotó: Unger Tamás

Bosnjak jött, a múlt héten próbajátékon szereplő horvát védő, Ivan Lovric viszont ment. A legutóbb Kecskeméten szerepelt futballistával elégedett volt a szakmai stáb, ám a védő nem fogadta el a Haladás ajánlatát.

---- Oldal címe ----

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!