Haladás

2016.01.20. 10:44

Ausztrál támadót igazol a Haladás

A kétszeres válogatott David Joel Williamsre már csak orvosi vizsgálat vár Szombathelyen.

Pum András

Úgy tűnik, Gyürki Gergő után megvan a Szombathelyi Swietelsky-Haladás második téli igazolása. A 27 esztendős, a támadónégyes bármely posztján bevethető ausztrál David Joel Williams-sel mindenben megegyeztek a szombathelyiek, amennyiben a péntek délelőtti orvosi vizsgálaton megfelel, két évre aláír és délután és délután elrepül a törökországi edzőtáborba.

Noha Williams hazájában kezdett el futballozni, már 2006-ban 18 évesen a dán Bröndbyhez szerződött, ahol 2010-ig szerepelt - 41 bajnokin öt gólt szerzett. Ezt követően visszatért Ausztráliába, a Northern Fury FC-ben futballozott, 49 bajnokin nyolc gólt szerzett.

Majd 2011 februárjában a Sydney következett, ám innen hamar, júliusban a Melbourne City FC-hez szerződött. Williams azóta is itt szerepelt, 101 bajnokin 21 gólt szerzett. A legutóbbi fél évben tíz meccsen egyszer talált be.

Anno az ausztrál U17-es válogatottban 14 mérkőzésen 11 találatig jutott, az U20-ban 12 meccsen 10, az U23-ban 11 találkozón 3 alkalommal vette be ellenfelei kapuját. 2008-ban két alkalommal az ausztrál felnőttválogatottban is pályára lépett.

Williams (fehérben) lehet a Haladás első ausztrál játékosa

Williams csütörtökön Bangkok érintésével érkezik a bécsi repülőtérre, majd innen autózik Szombathelyre. Péntek délelőtt tüzetes orvosi vizsgálaton vesz részt, és ha mindent rendben találnak, aláírja két és fél évre szóló szerződését és immáron újdonsült csapattársaival elutazik a sidei edzőtáborba.

Az 1988. február 26-án Brisbane-ben született, 177 cm magas Williams piaci értéke a transfermarkt. de szerint 500 ezer euró, de korábban 700 ezer eurót is ért. A Haladás most kivásárolta élő szerződéséből.

- Az ausztrál futballisták jó mentalitásúak így a beilleszkedéssel biztosan nem lesz gondja - mondta Mészöly Géza, a Haladás vezetőedzője. - Noha csak videón láttuk a támadót, nagyon jó benyomást tett ránk, gólérzékeny labdarúgó, aki jól megtartja a labdát is, valódi erősítést jelenthet - a támadónégyes bármely posztján bevethető. Reméljük a mindenre kiterjedő, tüzetes orvosi vizsgálaton is megfelel és segítségünkre lesz a tavasszal. Természetesen a szerződésben azért bebiztosítottuk magunkat.

A Haladás játékosmegfigyelője, Szekér István - holland kapcsolatrendszere - révén már hosszú hónapok óta figyelte és elemezte az ausztrál támadó teljesítményét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!