Haladás

2016.12.25. 14:12

Súlyos sérülése miatt tavasszal nem játszhat a Haladás-támadó

A Szombathelyi Swietelsky-Haladás csatára, Németh Márió sérülése miatt tavasszal már biztosan nem szerepelhet.

Pum András

Mint arról beszámoltunk, december 7-én Székesfehérváron műtötték meg Németh Máriót, a támadó a bal térdében elülső keresztszalag-szakadást szenvedett. Németh jelenleg mankózik, hamarosan elkezdi a gyógytornát és noha korábban csak valószínűsíthető volt, most már biztos: a tavaszi szezont teljes egészében kihagyja.

- A műtétet követően pár nappal, egészen pontosan december 11-én, vasárnap engedtek ki a kórházból – tudtuk meg Németh Máriótól. – Lekopogom: most már egész jól vagyok, nincs nagy fájdalmam, viszont miután hazajöttem, rá egy hétre vasárnap felvágták a térdemet. Ugyanis hematoma, vagyis vérömleny alakult ki a térdcsontom felett és ki kellett nyomni a vért. Nem volt éppen kellemes, de utána megszűnt a fájdalom, nagyon megkönnyebbültem. Emiatt a varratszedésre másfél héttel később, a két ünnep között kerül sor és utána kezdhetem majd el a háromhetes gyógytornát.

Németh tavasszal nem játszhat

- Az operációtól számított 10-12 hét múlva pedig a tervek szerint az egyenes irányú futásokkal is megpróbálkozhatok. Jelenleg egy térdmozgató gép segítségével erősítem a lábam. A nap nagy részét ugyanis sajnos ágyban töltöm, maximum mankóval közlekedhetek – nem egyszerű, szenvedek is, de beletörődtem, és abba is, hogy ebben a bajnokságban már biztosan nem léphetek pályára - zárta szavait Németh.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!