Haladás

2015.01.25. 16:47

Hali-vereség az azeriektől

Harmadik törökországi felkészülési mérkőzésén a Haladás 2-0-ra kikapott az azerbajdzsáni FC Qabalától.

haladas.hu

Szombathelyi Swietelsky-Haladás - FC Qabala 0-2 (0-1). - Belek, felkészülési mérkőzés.

Haladás: Branescu – Schimmer, Alcibiade, Devecseri (Nagy P., 85.), Katona (Czingráber, 27.) – Jagodics, Iszlai – Gaál, Martínez, Halmosi – Radó. Edző: Szentes Lázár.

A mérkőzés napjának délelőttjén a kezdőcsapat tagjai erőnléti edzésen vettek részt, míg a kimaradók számára kemény tréninget vezényelt Szentes Lázár. A mérkőzést kihagyta Fehér Zoltán, a védő csütörtökön, a Groznij ellen szenvedett térdsérülést, azóta nem edzett. A meccs napján befutott az U20-as válogatott spanyolországi edzőtáborából Németh Márió.

Nagy iramban kezdtek a csapatok, a Haladás Radó lövésével, majd Jagodics öt méteres  fejesével veszélyeztetett. A 15. percben Mendy lépett meg a bal oldalon, de közeli lövését Branescu hárította. A 24. percben Halmosi bal oldali beadásáról centikkel késett le Martínez és Radó. A változatos, jó iramú küzdelem közepette a 28. percben egy szöglet után Mendy hat méterről fejelt Branescu hálójába (0-1). A 35. percben Gaál 25 méteres, sorfalon megpattanó szabadrúgását védte bravúrral az azeriek kapusa, Bezotoszni. A 44. percben egy szép támadás után Martínez tört be a tizenhatoson belülre, bal sarokra tartó lövését védte a kapus. Egy perc múlva Gaált rúgták mellbe a tizenhatoson belül, ám a török bíró tizenegyes helyett csak veszélyes játékért ítélt szabadrúgást a Hali javára. A kaputól 14 méterre elvégzett szabadrúgást pedig túlbonyolították a zöld-fehérek.

Devecseri próbálja megállítani az azeriek támadását

Szünet után az 50. percben az egyik azerbajdzsáni védő kézzel ért a labdához a tizenhatoson belül. A büntetőt Radó a jobb sarok felé rúgta, Bezotoszni hárított. Tíz perc elteltével egy szöglet után Alcibiade hat méteres lövését hárította bravúrral a kapus. A 69. percben egy kontra után Zamanov kétgólosra növelte a Qabala előnyét. A hátralévő időben a Haladás még nagyobb erőket mozgósított – mindhiába.

A vasiak mezőnyben jól futballoztak, a helyzeteik is megvoltak, a döntetlen reálisabb lett volna.

- Nem játszottunk olyan jól, mint a Groznij ellen. Az első félidő szoros volt, a másodikban kihagytuk a tizenegyest, pedig ha bemegy, visszajöhettünk volna a meccsbe. Ezután nyomás alatt tartottuk ellenfelünket, ám egy kontrából mi kaptunk gólt - értékelt Szentes Lázár.

A Hali legközelebb kedden a macedón listavezető Vardar Szkopje ellen játszik Belekben. A pontos kezdési időpont még nem ismert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!