Haladás

2016.06.14. 15:14

Holland csatárt igazolt a Haladás

Miután a kedd délelőtti orvosi vizsgálat mindent rendben talált, késő délután aláírta két évre szóló szerződését a Haladás NB I-es labdarúgócsapatához a holland Sjoerd Ars.

Pum András

Ahogy arról tegnap beszámoltunk, szóban mindenben megegyezett a Szombathelyi Swietelsky-Haladás vezetése és Sjoerd Ars. A 32 esztendős, 183 cm magas, klasszikus középső támadóra azonban kedd délelőtt még egy tüzetes orvosi vizsgálat várt. Miután mindent rendben találtak, Ars 2018. június 30-ig aláírt a Haladáshoz.

Ars pályafutása során hazájában a De Graafschap, az Omniworld, a Go Ahead Eagles, a Roosendal, a Zwolle csapatában szerepelt, majd 2011-ben légiósnak állt, a bolgár Levszki Szófia szerződtette. A Levszki kölcsönadta a kínai Tianjin Tedának, ahol 29 meccsen 13 gólig jutott. Majd a török Konyaspor foglalkoztatta kölcsönjátékosként, aztán a szintén török Karsíyaka igazolta le.

2014-ben hazatért Hollandiába, a NEC Nijmegenhez csatlakozott. Legutóbb a holland másodosztályú Breda futballistája volt, 33 bajnokin 21 gólt vágott.

Pályafutása során 216 másodosztályú holland meccsen 125 gólt szerzett, a holland elsőosztályban két bajnokin szerepelt. Piaci értéke jelenleg 500 ezer euro.

Illés Béla sportigazgató és Sjoerd Ars ünnepélyes kézfogása. Fotó: Szekér István

Ars családjával csütörtökig tartózkodik Szombathelyen, majd hazautazik, hétfőn csatlakozik társaihoz és elutazik az ausztriai edzőtáborba.

Welkom in de Haladás, Ars - Isten hozott a Haladásban, Ars!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!