Haladás

2015.11.23. 16:21

Közeleg a búcsú a Rohonci úti stadiontól

December 12-én a Puskás Akadémia elleni bajnoki mérkőzéssel búcsúzik a Rohonci úti stadiontól a Szombathelyi Swietelsky-Haladás. Mészöly Géza vezetőedzőnek szinte csak szép emlékei vannak a lebontás előtt álló sportlétesítményről.

Szombathelyi Médiaközpont

- Szinte csak pozitív érzések munkálkodnak bennem, ha a csapatunk eddigi szereplését szeretném értékelni – kezdte a beszélgetést Mészöly Géza, a Szombathelyi Swietelsky-Haladás labdarúgócsapatának vezetőedzője. - A szezon előtt azt a célt fogalmaztuk meg, hogy ne legyenek kiesési gondjaink. A felkészülési meccseink nem a legjobban sikerültek, ezért sokan féltettek bennünket a bajnoki rajt előtt. Ehhez képest folyamatosan a tabella élmezőnyében tanyázunk.

- Minek köszönhető ez a remek szereplés?

- Ugyan az első mérkőzésen kikaptunk hazai pályán a Fraditól, de azt követően nagyon jól teljesítettünk. A győzelmek pedig szépen összehozták a társaságot. Ugyan a sérülések miatt több meccsünkből sem tudtuk a maximumot kihozni, de az akarattal soha nem volt gond. No és persze a közönségünkről sem szabad megfeledkezni, mert ők nem csak itthon, hanem idegenben is igen sokat segítettek nekünk. Például Felcsúton csak úgy sikerült tíz emberrel is pontot szereznünk, hogy a drukkerek végig biztattak bennünket.

- Lassan, de biztosan eljön a búcsú ideje a Rohonci úti stadiontól. Hogyan készülnek erre?

- Azt remélem, hogy a közönségünkkel közösen jól tudjuk abszolválni a még hátralévő meccseinket. Szeretnénk megtartani a jelenlegi előkelő pozíciónkat és ehhez bizony újabb győzelmekre, köztük hazai sikerekre lesz szükségünk.

- Milyen emlékei maradnak erről a stadionról?

- Elég rövid idő az, amit eddig itt töltöttem, de így is nagyon sok kedves emlékem van már. Az első győzelmet a Nyíregyháza ellen soha sem fogom elfelejteni, de emlékezetes marad az a  meccs is, melyen biztosítottuk a bentmaradásunkat az élvonalban.  Szinte minden egyes mérkőzés elevenen él bennem és szerencsére a legtöbb végeredménye is kedvező volt a számunkra. Ami viszont nagyon megfogott, az az érzés, mely akkor kerít hatalmába, amikor a góljaink után felhangzik a Hali-induló. Ha csak rá gondolok, már borsódzik a hátam. Remélem az utolsó meccsünkön is többször felhangzik majd ez és a közönségünkkel együtt egy ünneppé tudjuk varázsolni azt a napot.

 

- Mindezek tudatában bizonyára nem bánta meg, hogy maradt Szombathelyen és folytatta a tavasszal megkezdett munkát?

- Én amikor idejöttem már akkor is bíztam abban, hogy ez egy hosszabb távú együttműködés lesz. Örülök annak, hogy eddig ez így is alakult. Fontos volt a számomra, hogy a vezetők által ígért dolgok mindig  valóra is váltak. Pedig ez a mai magyar labdarúgásban nem egy megszokott dolog. Nagyszerű vezetőink vannak és az a háttér, amit a város és a Swietelsky Vasúttechnikai Kft biztosít, az az eredményes munka záloga lehet. Remélem, hogy ezek a remek, nyugodt  feltételek így is maradnak  hosszabb távon.

- Mennyire várják az új sportkomplexum és benne az új stadion elkészültét?

- Természetesen nagyon várjuk, de tudjuk, hogy az nem csak a labdarúgóké lesz, hanem az egész Haladásé, az egész városé. Biztos vagyok benne, hogy óriási hatással  lesz Szombathely sportéletére és persze a futballra is!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!