Haladás

2014.08.04. 11:09

Meglepték a Kecskemétet

A Haladás három belső védős felállással nem boldogultak a kecskemétiek, a vasiak idegenben szerezték meg első győzelmüket. Artner Tamás nyilatkozott honlapunknak.

Pum András

Mint tudjuk, az első mindig emlékezetes, így van ez a futballban is. A Haladás szombat este - különösen az első félidőben - sok helyzetet kidolgozva, magabiztosan nyert Kecskeméten - ez volt a vasiak első bajnoki sikere. Udvarias vendégként az Artner Tamás vezette szakmai stáb meglepetéssel "kedveskedett" a kecskemétieknek.

Három belső védővel - Dvorschák, Fehér, Devecseri - mellettük pedig a jobb oldalon a fiatal Medgyes Zoltánnal, a balon Katona Mátéval megerősítve kezdett a vasi legénység. Az első félidőben a kecskemétiek nem tudtak mit kezdeni ezzel a felállással, a meccs elején a mieink akár három góllal is vezethettek volna. És bár szünet után kisebb mezőnyfölényt harcolt ki Bekő Balázs alakulata, helyzetbe az egész meccsen nem került.

- A szerkezetváltásunk, vagyis a három védős felállásunk meglepte a kecskemétieket, látszott rajtuk, hogy erre nem voltak felkészülve - mondta Artner Tamás, a Haladás vezetőedzője. - Az új felállásban egymáshoz közel és Halmosi Péter vezérletével remekül futballoztak kreatív játékosaink. Jó helyeken szereztünk labdákat, amit begyakoroltunk, ült, nagy alázattal, agresszívan hajtották végre játékosaim a megbeszélteket. A felkészülés alatt is gyakoroltuk már a három belső védős felállást, ám mivel hol az egyik, hol a másik belső védőnk esett ki sérülés miatt, nem igazán sikerült teljesen elsajátítani. Ezúttal hátul stabilak, elöl pedig veszélyesek voltunk, elégedett vagyok a fiúkkal, külön senkit sem szeretnék kiemelni. Úgy érzem, ezt a játékszisztémát még sokat fogjuk alkalmazni. Az első győzelem mindig fontos, a meccs után lehetett a srácokon látni, hogy nagyon örülnek a három pontnak, és ezúton is szeretném megköszönni szurkolóink fantasztikus buzdítását.

A mérkőzés összefoglalója

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!