Haladás

2015.01.08. 23:05

Optimista a Haladás új középpályása

Szóban megegyezett a Haladás a 23 éves Nagy Patrikkal, a középpályás két és fél évre ír alá a zöld-fehérekhez.

Pum András

Noha a Győri ETO, az osztrák Rapid Wien (itt csak edzőmeccsen lépett pályára), az FTC, a Vasas, az Újpest, a Kecskemét korábbi középpályása, a győri születésű Nagy Patrik még nem írta alá kontraktusát, szóban megegyezett a zöld-fehérekkel, két és fél évre szerződik a Rohonci útra.

A 176 cm magas, 67 kg súlyú, legutóbb a német negyedosztályú SV Seligenportenban futballozó játékos eddigi 34 NB I-es meccsén egy gólt szerzett.

– Decemberben már voltam egy-két edzésen Szombathelyen, tehát nem zsákbamacskát vett velem a klub – mondta Nagy Patrik. – Szentes Lázár vezetőedző egyébként is ismert korábbról, amikor a Rapid Wienben szerepeltem és szünet volt a bajnokságban, ő az Integrál DAC-nál edzősködött, és megengedte, hogy a csapatánál készüljek. Sajnos a legutóbbi, németországi félévem nem úgy sikerült, ahogy terveztem. Legszívesebben a középpálya tengelyében futballozok, ehhez képest bajor csapatomnál az első meccstől kezdve csatárt játszattak velem. Noha hasznomra vált ez a szerepkör is, hiszen ezáltal is több lettem, mindenképpen távozni akartam, és a napokban közös megegyezéssel szerződést bontottunk. Legfőbb erősségem a labdabiztosság, emellett a mélységi passzokban is jó vagyok, de mindezt persze a pályán szeretném bizonyítani.

Nagy Patriknak két és fél évig a Rohonci úti stadion lesz az "otthona". Fotók: Unger Tamás

- Fiatal kora ellenére viszonylag sok klubban megfordult már.

- Ez így van, de például az FTC-ben és a Vasasban kölcsönben futballoztam, akkor a Rapid Wien játékosa voltam. A Vasasnál jobban számítottak rám, de valamiért mégis elváltak az útjaink, a végén már kevesebbet játszottam. Újpestem annak ellenére is nagyon jól éreztem magam, hogy jobb,- és balhátvédet is játszottam. Kecskeméten is jó volt, onnan az anyagi gondok miatt távoztam.

- A jelenlegi csapatból Mursitsot, Iszlait, Katonát és Dvorschákot ismerem személyesen, de miután jó pár évet lehúztam az NB I-ben, ellenfélként szinte valamennyi csapattársammal találkoztam már. Még csak kettőt edzettem Szombathelyen, de azt látom, hogy mindenki a maximumot nyújtja az edzéseken, senki sem lazsál. Meggyőződésem, a Haladás jobb csapat annál, hogy kiessen, nem azért igazoltam haza, hogy ősztől az NB II-ben játsszak. Nyilván vannak egyéni céljaim tavasszal, de legfontosabb a csapat eredményessége, remélem ehhez én is hozzá tudom tenni a magam részét. - zárta szavait Nagy Patrik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!