Haladás

2014.05.21. 20:01

Rácz Barnabás mesterhármasa

Az utánpótlás labdarúgó-bajnokságok 28. fordulójában az Illés Akadémia U21-es csapata Rácz Barnabás három találatával 3-0-ra verte a Debrecent.

Pum András

U14., I. osztály, Nyugat
Videoton–Illés Akadémia Haladás 3-3 (1-2). – Székesfehérvár, vezette: Almádi.
Gól: Horváth K. (10.), Bolla (22.), Labát (72.). 
Illés Akadémia-Haladás: Soós (Viganó) – Kiss T., Latyák (Szabó D.), Labát, Szalai – Vargovics, Bolla, Hertelendi, Szilágyi – Winkler, Horváth K. (Burai). Edzők: Németh Szabolcs, Marton Róbert.
Jól kezdte a mérkőzést az Illés Akadémia, már 2-0-ra is vezetett, amikor a nagy vihar miatt egy kis időre félbeszakadt a találkozó. Ez megtörte a vasiak lendületét, a hazaiak viszont rendezték soraikat és megfordították az eredményt. Végül azonban sikerült a döntetlent kiharcolniuk a szombathelyieknek. 
A bajnokság állása: 1. Győri ETO 68, 2. FTC 62, 3. Illés Akadémia 59 pont.

U15 I. osztály, Nyugat
Videoton–Illés Akadémia-Haladás 0-1 (0-0). – Székesfehérvár, vezette: Farkas.
Gól: Schindler (69.). 
Illés Akadémia-Haladás: Tóth K. – BONTÓ, SCHINDLER, NÉMETH D., Köntés – Kiss B., KERESZTES, Varga K., Tóth M. (Schener) – Sárközi, Horváth M. (Böcskei). Edzők: Bánfalvi Zsolt, Bánfalvi Attila.
Végig a vendégek irányították a mérkőzést, a székesfehérváriak kapura sem lőttek, így a szombathelyi kapusnak szinte nem is kellett kézzel labdához érnie. Azonban sokszor körülményesen, lassan, pontatlanul futballoztak a vasiak, ezért nem nyertek több góllal. Egy gyenge ellenfél ellen nem forgott veszélyben az Illés Akadémia győzelme. 
A bajnokság állása: 1. FTC 71, 2. Vasas Kubala Akadémia 58, 3. Győri ETO 57, ... 5. Illés Akadémia-Haladás 53 pont.

U16, I. osztály
Debrecen–Illés Akadémia 3-2 (0-1). – Debrecen, vezette: Újhelyi.
Gól: Tóth G. (19.), Gönczö (77.). 
Illés Akadémia-Haladás: Molnár M. – DERDÁK, Bolboaca (Kiss K.), Mészáros, Deéry (Sály) – Tóth G., KOVÁCS Z., Mády (Szabó Á.), KISMÁRTON – Szenczi, Gönczö. Edzők: Koller Zoltán, Szenczi Imre. 
Az esővel kísért orkánerejű szélbe lejátszott mérkőzésen mindkét csapat nehezen alkalmazkodott az irreális körülményekhez. A vendégek szereztek vezetést, és ugyan további gólokat szerezhettek volna, a debrecenieknek nagyon helyzetei voltak. Szünet után hatalmas védekezési hibákat követtek el a vendégek, amelyeket az ellenfél könyörtelenül kihasznált. Megérdemelten nyert a Debrecen, bár egy kis szerencsével a vasiak egy bravúrpontot elcsíphettek volna. 
A bajnokság állása: 1. MTK 68, 2. Honvéd-Magyar Futball Akadémia 66, 3. Győri ETO 59, ...10. Illés Akadémia-Haladás 37 pont.

U17, I. osztály
Illés Akadémia–Debrecen 0-2 (0-0). – Illés Akadémia, vezette: Kocsondi. 
Illés Akadémia-Haladás: Gyécsek – Kretz, Markovics, Czingráber, Könczöl – GARDA (Horváth K.), Lempeg, Kőris (Jordán), Petró – Soós (Kovács Zs.), Szőke. Edzők: Csordás Csaba, Farkas Péter.
Az első félidőben sokkal jobban játszott az Illés Akadémia, a helyzetei is megvoltak, Petró még tizenegyest is hibázott. Szünet után is a vasiak játszottak fölényben, a Debrecen két kapuralövéséből két szerencsés gólt szerzett. A hazaiak játékuk alapján egyáltalán nem érdemeltek vereséget, ezért is fájó a végeredmény.
A bajnokság állása: 1. Puskás Akadémia 61, 2. MTK 51, 3. Debrecen 51, ...13. Illés Akadémia 25 pont.

U18, I. osztály
Debrecen–Illés Akadémia-Haladás 4-0 (2-0). – Debrecen, vezette: Kassai.
Illés Akadémia-Haladás: Molnár D. – Grabant, Gabura, MILKÓ, Fodor – Mátyás (Tóvizi), Kádár, Schindler, Szabó B. (Sipos) – Török M., Orovecz (Tóth M.). Edző: Koller Zoltán.
Noha a debreceniek többet birtokolták a labdát, a vendégek nem játszottak alárendelt szerepet. A hazaiak ugyanakkor gyorsan kihasználták, hogy széllel hátban játszanak, és a szünetre kétgólos előnnyel vonulhattak. A második félidőben megvoltak a lehetőségek a vasiak előtt, ám míg ők kihagyták, a debreceniek gólra váltották őket.
A bajnokság állása: 1. Győri ETO 58, 2. Puskás Akadémia 56, 3. Honvéd-MFA 52, ...12. Illés Akadémia-Haladás 35 pont.

U21, I. osztály
Illés Akadémia–Debrecen 3-0 (0-0). – Illés Akadémia, vezette: Lapath.
Gól: Rácz (48., 64., 74.). 
Illés Akadémia-Haladás: Gyurján M. – Angyal, Zsirai, Hirschler, Füredi – Jancsó, Bedi, Halmai, Medgyes (Németh Á.) – Tóth M., Rácz. Edző: Kuttor Attila.
Az esőben, szélviharban lejátszott mérkőzésen az első félidőben széllel hátban futballozó szombathelyiek nagy mezőnyfölényt harcoltak ki, de a kapu előtti befejezések nem sikerültek. Szünet után a széllel szemben sokkal jobban érvényesült a vasiak futballja, akik ilyen arányban is megérdemelten nyertek. Lehet azért, mert korábban Vácott hasonló körülmények között már futballoztak. A hazaiaknál mindenki jó teljesítményt nyújtott. 
A bajnokság állása: 1. MTK 50, 2. Videoton 50, 3. Újpest 45, ...5. Illés Akadémia 39 pont.

Rácz Barnabás mesterhármast szerzett

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!