Haladás

2014.02.22. 16:27

Sárdagasztás, döntetlennel: Haladás - FTC 0-0

A Ligakupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén a Szombathelyi Haladás 0-0-s döntetlent játszott az FTC-vel.

Pum András

Szombathelyi Haladás - FTC 0-0 – Szombathely, 1700 néző, labdarúgó Ligakupa-nyolcaddöntő első mérkőzés, vezette: Oláh.

Haladás: Rózsa – Schimmer, Guzmics, Dvorschák, Bosnjak - Fehér, Iszlai (Gyurján, 70.) – Nagy G., Szakály (Németh M., 46.), Radó – Hrepka (Medgyes, 90.). Edző: Artner Tamás.

FTC: Dibusz – Jovanovic, Mateos, Pavlovic, Bönig – Jenner (Somalia, 66.), Busai, Gyömbér, Besic (Leonardo, 81.), Cukic (Ionescu, 85.) – Böde. Edző: Thomas Doll.

 

A Haladásnál megérkezett az újonnan igazolt Hrepka Ádám játékengedélye, így a csatár a kezdőben kapott helyet. A mérkőzés előtt a klubvezetés köszöntötte a 85. születésnapját Sarlós Lászlót, aki játékosként, később technikai vezetőként, szakosztályvezetőként szolgálta a Haladást. Egy, a nevével ellátott 85-ös Haladás-mezt kapott ajándékba.

A találkozót megtekintette Pintér Attila szövetségi kapitány is.

Kiegyenlített játék után az első helyzet az FTC előtt adódott, a 10. percben Jenner jobbról betekert szabadrúgását Pavlovic hat méterről alig fejelte a bal sarok mellé. Négy perc múlva tetszetős vasi akció végén Radó jobbról, hét méterről, éles szögből leadott lövését védte Dibusz. A 24. percben Hrepka tette ki a labdát a bal szélen felfutó Bosnjaknak, a hátvéd középre ívelt, Fehér kapásból, 16 méterről Dibusz kezébe helyezett.Változatos, hullámzó volt a játék, a hazaiak többet kezdeményeztek, többet birtokolták a labdát. A félidő végére leült a meccs, a mezőnyben dolgozták egymást a csapatok. A 42. percben maradt ki a félidő legnagyobb helyzete, Szakály kapott labdát a bal oldalon, a kaputól nyolc méterre, ám addig-addig várt, míg a kilépő Dibuszba lőtt. Az ellentámadásból Busai pörgetett fölé hat méterről.

Hrepka Ádám (labdával) és Busai Attila nagy csatát vívott. Fotók: Ohr Tibor

Szünet után a hazaiak kezdtek jobban, a ferencvárosi térfélen folyt a játék. Ám a félidő derekára alábbhagyott a szombathelyiek lendülete, a vendégek is feljebb merészkedtek. Rengeteg volt a pontatlan átadás, alacsony színvonalú volt a játék. A 60. percben Jovanovic jobbról, 12 méterről leadott lövése suhant el a léc felett. A 73. percben egy jobb oldali beívelést a hosszú oldalon érkező Somalia hat méterről alig emelt a bal sarok mellé. A 78. percben Hrepka sarokkal tette a labdát a kilépő Radó elé, ám a kapujából kirontó az utolsó pillanatban Dibusz lefülelte az átadást.

Radó Andrásnak sem sikerült túljárnia Dibusz Dénes eszén

A 81. percben a lecserélt Besic magánszáma következett. A védő miután lesétált, elismerése jeléül a nagyujját mutatta a tribün közönségének, majd miután nem talált viszonzásra, elkezdett kimagyarázni a publikumnak. Nem volt jó ötlet...Az öltözőbe menet is folytatódott a bosnyák-show, Besic a mezén lévő Fradi-címert mutogatta. Ez sem aratott nagy sikert.

Bönig sem kímélte Radó Andrást


 

A hajrára egyik csapat sem törődött sokat a védekezéssel, hullámzott a meccs, ám ziccer egyik kapu előtt sem adódott.

 

A mély, sáros talajon közepes színvonalú mérkőzést vívott a két csapat, igazságos döntetlen született.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!