nagyok a különbségek

2018.11.06. 10:00

Szerdától olcsóbb lesz a benzin

Csökken a benzin ára szerdától, a gáz­olajnál nem lesz változás. Egyre nagyobbak a különbségek a két üzemanyagfajta árában, országos átlagban 43 forint, a szombathelyi szélsőségeket nézve 61 forint az eltérés.

VN

Fotó: Illusztráció

Bruttó öt forinttal csökken holnap a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi ára – ez pedig várhatóan egy az egyben, vagyis nettóban lecsapódik a kiskereskedelemben, a benzinkutaknál. A csökkentéssel a benzin átlagára 386 forint lesz. A gázolaj ára ezúttal nem változik, most és 7-e után is 429 forint egy liter dízel országos átlagban. A benzin áresésével tovább nő két üzemanyagfajta közötti árkülönbség, már 43 forint az eltérés a benzin és a dízel átlagára között országosan. Csak a szombathelyi árakat nézve, azok között is a szélsőségeket, még nagyobb az eltérés: több mint 60 forint.

A szerdai árcsökkentést számolva 378 forint lesz a legolcsóbb és 400 forint a legdrágább benzin Szombathelyen. Dízelnél 416 és 439 forint a két szélsőséges szombathelyi ár, ebben nem hoz változást november első szerdája.

Az előzetes szakértői várakozások 6-8 forintos árcsökkentést prognosztizáltak a november 5-ével kezdődött hétre, vagyis további néhány forintos ármérséklést hozhat még a péntek. Az biztos, hogy a múlt héten több mint 6 százalékkal csökkent az olaj ára a világpiacon, miközben 1 százalékkal csökkent az USA-valuta ára forintban. Ezek miatt volt várható a benzinár csökkenése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!