önvezetés

2020.06.25. 10:54

Önvezető járműveket tesztelnek – Több napra lezárták az M86-os Csornát elkerülő szakaszát

Június 24 és 27. között egyedülálló járműipari mérési kampány az M86-os út csornai elkerülő szakaszán.

Szerdától péntekig lezárták az M86-os autóút – Csornát északkeletről elkerülő szakaszát -, a 142-es és a 148-as km között, mert önvezető járműveket tesztelnek. Mindkét irány forgalmát az M85-ös csomópontjánál elterelik a 85-ös főútra Csorna felé, illetve a 86-os főútra. A terelőutat táblák jelzik – közölte az útinform.

Korábban – A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal, valamint az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával megvalósuló a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és partnerei, a Knorr-Bremse, az Ericsson, a Magyar Telekom, osztrák iparági szereplők és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. közreműködésével június 24-27. között egyedülálló járműipari mérési kampányt folytat az M86-os út csornai elkerülő szakaszán.

A teszteléshez kapcsolódóan az M86-os út főpályáján, a 147-es és a 150-es kilométerszelvények között, illetve az M86-86-os főút lekötésének első kilométere és a Csorna észak-keleti elkerülő szakasza/86-os úti lekötés között lesz érvényben teljes pályás korlátozás.

A tesztelés ideje alatt a közlekedők számára terelőútvonalként a 85-ös és 86-os főút lesz kijelölve. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a szükséges korlátozások kiépítése mellett az érintett gyorsforgalmi utakon található változtatható digitális kijelzőkön és a helyszínen sárga hátterű táblákkal is előjelzik a tereléseket.

A mérési kampány idejére a közlekedők és a térségben élők türelmét és megértését kérik a szakemberek, a tesztelés mérföldkő lehet majd a hazai, autonóm járművekhez kapcsolódó fejlesztésekben, így a lakosok közreműködésükkel közvetve is hozzájárulhatnak a projekt sikeres megvalósításához.

Az M86-os autóutat és környékét érintő korlátozásokról és forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatának weboldalán, a www.utinform.hu-n tájékozódhatnak az érdeklődők.

Forrás: kisalföld.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!