Jó tudni!

2021.01.16. 07:00

Figyeljünk jobban a vízórákra! – Extrém hideg várható, ilyenkor megtörténhet a baj

A fagy komoly károkat okozhat a nem megfelelően szigetelt és védett vízmérőkben, vízvezetékekben és szerelvényekben. Kisebb csőtörés esetén is több köbméternyi víz folyik el, és ez a felhasználó számláját terheli.

Cseh-Egyed Bernadett

Fotó: Unger Tamás

Az előrejelzések szerint a hétvégén extrém hideg lesz. Ilyenkor különösen fontos a télen nem lakott ingatlanoknál a vízhálózat és a vízmérők víztelenítése, valamint a vízmérőakna letakarása, szigetelése. Mindenhol kiemelt figyelmet kell fordítani a kevésbé védett, fűtetlen helyen – pincében, falon kívül – lévő vezetékszakaszokra, ezeket érdemes szigetelőanyaggal betakarni.

A kerti csapokat és a telepített öntözőrendszert célszerű vízteleníteni. Ha nem forog a mérő csillagkereke, amikor megnyitja a csapot, vagy szilánkosra tört a vízmérő üvege, esetleg eldeformálódott a számlálószerkezet vagy a lakásban nem folyik a víz, valószínűleg csőtörés történt, amelyről a szolgáltatót értesíteni kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!