Kismamai-sportolói örömök

2018.08.23. 08:14

Erősebbé tette az anyaság Kozák Danutát

A magyarok legnagyobb éremvárományosaként tér vissza a világbajnoki mezőnybe az ötszörös olimpiai bajnok kajakozó.

Belgrád, 2018. június 9. Kozák Danuta a nõi kajak egyesek 200 méteres versenyének elõfutamában a belgrádi kajak-kenu Európa-bajnokságon 2018. június 9-én. MTI Fotó: Kovács Tamás

Mindhárom 500-as számban (egyéni, páros és négyes) aranyéremre esélyesként száll vízre a portugáliai vébén Kozák, aki egy évvel a szülés után kirobbanó formában kajakozik – számol be róla a Bors Online.

Mint írják, mikor edző-férjével, Somogyi Bélával közösen örülhettek első gyermekük, Zora születésének, Kozák Danuta tavaly 2007 óta először volt kénytelen kihagyni a világbajnokságot – ahol azelőtt minden alkalommal érmet szerzett. A szülés után viszont ott folytatta a versenyzést, ahol abbahagyta: júniusban, az Európa-bajnokságon két arany- és egy ezüstérmével a legeredményesebb magyar kajakos volt.

„Szerintem jobb formában van, mint bármikor”

– jellemezte a sportolónőt klubja, az UTE kajak-kenu szakosztályának vezetője, Homoki Tamás a Borsnak nyilatkozva.

„Több női sportolónál is megfigyelhető, hogy szülés után jobban teljesít, mint azelőtt. Ez Danutánál is így van, az anyaság láthatóan megerősítette” – tette hozzá.

A szakember elmondta: a 31 éves kajakozó az idei első válogatóversenye előtt még izgult a visszatérését illetően, de a sikerekkel együtt a magabiztossága is megjött. A világbajnokság előtt pedig olyan időket produkált, hogy mindhárom számában győzelemre esélyes.

Borítókép: Kozák Danuta a női kajak egyesek 200 méteres versenyének előfutamában a belgrádi kajak-kenu Európa-bajnokságon 2018. június 9-én.

Forrás: MTI / Kovács Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában