Ország-világ

2020.11.05. 10:45

Még mindig remeg Csenge édesapja. A 3 éves kislány megszökött az óvodából

A 3 éves kislány csak kisétált az óvodából, és senkinek sem tűnt fel, hogy elment. Egy veszélyes kereszteződésben találtak rá.

Még mindig remeg az idegességtől az az édesapa, akinek hároméves kislánya, Csenge kedd délben kisétált a lőrinci óvoda kapuján, majd nekiindult a nagyvilágnak – idézi a Bors.

A pici szerencsére nem jutott messze, körülbelül 150 méterre az intézménytől az édesanyja megtalálta az addigra már zokogó kislányt.

A család egyszerűen nem érti, hogyan tudott úgy kijönni gyermekük az óvodából, hogy az egyetlen pedagógusnak sem tűnt fel.

„Még mindig a történtek hatása alatt vagyok – kezdte a Blikknek zaklatottan az édesapa. – Nagyon szeretjük ezt az óvodát, eddig semmi gondunk nem volt vele. Mint mindig, a feleségem ment ebéd után Csengéért. Iszonyatosan megdöbbent, amikor nem messze az óvodától jött szemben vele a kislány, kisírt szemmel. Azonnal felkapta, ölelte, próbálta megnyugtatni. Nehéz volt, mert nagyon félt, előtte soha nem volt még egyedül az utcán. A kislányom azt mondta, az anyukáját indult el megkeresni. A feleségem azonnal berohant a gyerekkel együtt az óvodába, és próbálta megtudni, hogy ez hogy történhetett” – idézte fel Bolyki Zsolt.

Csenge épp egy veszélyes kereszteződés felé tartott, ahol nagy a forgalom. Az apuka szerint az óvónők is nagyon meglepődtek, és elnézést kértek a mulasztásért.

Fotó: Shutterstock

„Nem akarunk semmi rosszat az óvodának, de foglalkozni kell azzal, ami történt, hiszen az ember azzal a tudattal megy el dolgozni, hogy az óvodában a legnagyobb biztonságban van a gyereke. Aztán tessék, egy pillanat alatt megvan a baj. Szerencsére az óvoda vezetője is belátta, hogy nem fölöslegesen pánikolunk. Megbeszéltük, hogy a szülőkkel együttműködve kitaláljuk, miként lehet még biztonságosabbá tenni az óvodát” – fűzte hozzá Csenge édesapja.

„Nagyon bánt minket is, ami történt, és azonnal intézkedtünk, hogy az eddiginél is nagyobb biztonságban legyenek a kisgyerekek – mondta az óvoda vezetője.

A járványveszély miatt egy úgynevezett zsiliprendszer működik nálunk, ami annyit jelent, hogy a szülők egy kapun beengedik a gyerekeket, mi pedig az ajtónál várjuk őket. Sajnos a szülők a kaput sokszor nyitva hagyják, ez történhetett akkor is, amikor a kislány ki tudott menni. Most beépítettünk még egy védelmi szintet, egy kétkezes kapuzárat, azt pedig szabályozzuk, hogy a kapun belül hányan tartózkodhatnak” – mondta a Blikknek a Napsugár Óvoda intézményvezetője, Lőrincz Csabáné.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!