Bulvár-celeb

2021.04.11. 06:31

Koronavírusban elhunyt az egykor népszerű tévés

Életének 75. évében meghalt Bérczi István, a tornasport nemzetközi pontozóbírója, aki nyolc olimpián vett részt.

Forrás: Shutterstock

A tévétornából is ismert kiváló tornász halálhírét Altorjai Sándor, a Magyar Tornaszövetség főtitkára a Nemzeti Sportnak erősítette meg.

A szövetség tájékoztatása szerint

az összesen 8 olimpián résztvevő szakembert a koronavírus miatt kórházban ápolták, itt érte a halál április 10-re virradóra.

Bérczi István 1945. július 1-jén született Nagycenken. Versenyzőként legjobb eredményét az 1972-es müncheni olimpián érte el, ahol csapattal a 8. helyen végzett. Az 1968-as ötkarikás játékokon bicepszszakadás miatt nem indult.

Bérczi István
Fotó: Bors

Többszörös magyar bajnok volt, 1967-ben az év tornászának is megválasztották

- írta a Magyar Torna Szövetség.

1975-től vett részt a Magyar Televízió TV torna című műsorában, ahol Müller Katalinnal és lányaival közösen, több mint másfél évtizeden keresztül invitálták egy kis esti tornára a nézőket.

Civil foglalkozását tekintve közlekedésmérnök volt, továbbá dolgozott a TF-en, 1985-től pedig nemzetközi pontozóbíró lett. Összesen nyolc olimpián vehetett részt a zsűri tagjaként, így a magyar torna több olimpiai aranyérmet is a helyszínen élhette meg. 2016-ban, a riói ötkarikás játékokon fejezte be nemzetközi karrierjét, azóta már csak hazai versenyeken bíráskodott.

A Magyar Torna Szövetség együttérez Bérczi István családjával„ – írja a szövetség

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában