különleges nevet kapott

2021.10.19. 11:46

Újszülött kisfiút találtak Hatvanban

Újabb kicsi életét mentette meg a hatvani kórházba kihelyezett inkubátor.

Egészséges újszülöttet találtak vasárnap a hatvani Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézet babamentő inkubátorában. Zelnik Krisztina, az intézmény minőségirányítási és pályázati irodavezetője arról tájékoztatta a heol.hu-t, hogy 19 óra 20-kor szólalt meg az inkubátorház csengője, amelyben egy újszülött kisfiúra leltek a kollégák.

A kisbaba négyezer grammos, valamint 56 centiméter hosszúságú, és az elsődleges vizsgálatok alapján egészséges, Esti Dánielnek nevezték el a kórház dolgozói

– közölte.

Az inkubátort 2013 októberében helyezték el a gyógyintézmény bejáratának közelében, olyan helyen, hogy az könnyen megközelíthető legyen, ugyanakkor biztosítsa az anonimitást is, és a névtelenség mellett intim is maradjon.

Az inkubátorban annak kihelyezése óta a mai napig öt gyermeket, négy fiút, valamint egy lányt helyeztek el, 2014-ben, 2015-ben, 2016-ban, 2020-ban és 2021-ben – tette hozzá Zelnik Krisztina.

Alig pár napja egy fonyódi buszmegállóban bukkantak egy egészséges kisbabára, a kicsi édesanyja néhány napja feladta magát, és azt is elmondta, miért hagyta magára csecsemőjét.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik