Gyilkolt a vírus

2022.01.15. 06:15

Borzalmas tragédia: négy gyermeket, köztük egy újszülöttet hagyott hátra a covidos édesanya

Elkapta a koronavírust egy kismama, az állapota pedig olyan gyorsan romlani kezdett, hogy az orvosok a császármetszés mellett döntöttek. Nem szerették volna veszélybe sodorni a kisbabát.

Dunaszentgyörgy lakói egy emberként szorítottak az édesanya gyógyulásáért, az orvosoknak azonban nem sikerült megmenteniük a kismamát. A helyi újság információi szerint leállt a veseműködése, tüdőgyulladást és vérmérgezést kapott a Covid-fertőzés következtében - derül ki a Life.hu cikkéből.

A kisbaba koraszülöttként jött világra, de szerencsére kiváló egészségnek örvend. A kisfiút csak a napokban vihette haza a családja, akkor, amikor a nővérét már sikerült beszoktatni a bölcsődébe. A megözvegyült négygyermekes édesapát felesége rokonai mellett egy falubéli család és a helyi önkormányzat támogatja.

A település az átmeneti gyorssegély mellett a temetés költségeihez is hozzájárul, illetve több gyűjtődobozt helyeznek ki, amelybe a család részére szánt adományokat helyezhetik el a lakosok.

Illusztráció: 123RF

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában