Bulvár-celeb

2023.07.31. 14:05

Lenyelt egy ceruzaelemet a magyar kislány - mélyaltatásban tartják

Napok teltek el amire rájöttek az orvosok, hogy mi okozza Lara ijesztő tüneteit.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Beenicebeelove

Életveszélyes állapotban, mélyaltatásban fekszik egy egyéves magyar kislány egy németországi kórházban. A kis Lara édesapja elmondta: nem tudták, mitől lett rosszul a kislány, az orvosok egy hét után vették észre, hogy valami a gyermek torkába került.

 Lara július 17-én este vígan játszott saarbrückeni otthonukban, amikor megtörtént a baj. Az édesapja és az édesanyja arra lett figyelmes, hogy a kislány hevesen krákog és nehezen kap levegőt. Azonnal kihívták a mentőket. - Az orvos azt mondta, valószínűleg nincs nagy baj, de a biztonság kedvéért beszállítják a kórházba. Belenézett a torkába, de nem látott semmit – mondta a Borsnak Lara édesapja. A klinikán a szemrevételes vizsgálatot megismételték, de kijelentették: a gyermeknek nincs különösebb baja, hazamehet.

A szülök ettől kezdve a háziorvos, a kórház és az otthonuk között ingáztak Larával, aki semmivel sem lett jobban a napok múlásával.

A kilencedik napon végre sikerült kikönyörögnünk, hogy Larát megröntgenezzék. Így találták meg a ceruzaelemet a torka és a nyelőcsöve között. Valószínűleg játék közben került valahogy a kislányunk kezébe. Persze odafigyelünk rá, az, hogy a szájába vette és lenyelte az elemet, egy pillanat alatt történhetett

– csuklott el az édesapa hangja. – "Az elem végig a lányom torkában volt! Nem értem, miért nem vették hamarabb észre. Szerencsére a sav nem folyt ki belőle, de az elektromos hatást kifejtette, amitől Lara garatja és a belső szervek egy része károsodott. A baktériumoktól a tüdeje is begyulladt. Jelenleg gépeken tartják, mélyaltatásban" – mondta a férfi.

Az orvosok azt a tájékoztatást adták a családnak, hogy körülbelül két hét, amire kiderül milyen károsodást okozott a kislány szervezetében a szerencsétlen baleset. 

Ez azt jelenti, hogy sajnos a legrosszabb is előfordulhat. Most nem tehetünk mást, szüntelenül imádkozunk. Bízunk benne, hogy hamarosan hazavihetjük a gyermekünket - mondta az apuka.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában