Bulvár-celeb

2023.11.04. 06:30

Ha ősz, akkor gyermekbetegségek – néhány módszerrel azonban egyszerűen kivédhetők (videó)

Néhány esetben sokkal nagyobb kárt csinálnak azzal a szülők, hogy átgondolatlanul mindenféle vitamint adnak a kicsiknek.

MW

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Evgeny Atamanenko

Ősszel kezdődik a gyerekbetegségek időszaka, amikor a gyermekek újra elkezdenek közösségekbe járni. Az iskolákban és óvodákban a hideg idő beállta is kedvez a megfázásnak és a náthának, ezért a szülőknek most még inkább oda kell figyelniük csemetéik egészségére. 

Proksa Szandra kétgyerekes édesanyaként ajánlja a párologtatást, illetve egy sólámpa elhelyezését oda, ahol a kicsik játszanak. A Mokka adásában elmondta azt is, hogy sok szülő nem tudja, hogy beteg gyereknek nem lehet vitamin komplexeket adni, csak C- és D-vitamint, amelyek viszont kulcsfontosságúak.

Többen szeretik a vitamintartalmú gumicukrokat szedetni a gyerekkel, hiszen azt szívesen el is fogyasztják, ez azonban nem mindig megoldás.

A műsorvezető szerint a minél több gyümölcs és zöldség is segíthet az őszi nyavalyák leküzdésében.

Úgy véli, a „kismama csoportokban” olvasható információkra nem érdemes hagyatkozni, hiszen rengeteg valótlanságot osztanak meg a szülők, hiszen nem értenek mindenhez.
A teljes cikk IDE KATTINTVA olvasható!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában