Bulvár-celeb

2023.11.20. 11:05

Mi van itt? Újabb magyar sztárpár jelentette be, hogy elválnak

Eddig titokban tartották, most viszont bejelentette a magyar színésznő: húsz év után véget ért a házassága.

2198089011

Fotó: Julia Zavalishina

A Színművészeti Főiskolán Horvai István és Kapás Dezső osztályába járt a színésznő, aki diploma után tíz évig a Vígszínház tagja volt. Kéri Kitty játékfilmeket és tévéfilmeket, sorozatokat forgatott, világsztárokat szinkronizál, megalapította a balatonfüredi Kisfaludy Színházat, előadásait szervezi, tanszékvezető a MATE kaposvári színészképzésén, rendez Kaposváron és Sopronban. Fia, Dani nemzetközi jogásznak tanul, lánya, Flóra táncművész. Kitty a hot! magazinnak adott interjút.

Szabolcs László/Hot(!) magazin

hot!: Jó szeme volt a Horvai István–Kapás Dezső párosnak, a tizenkét végzősből majd mindenki élvonalbeli színész lett. 

K.K.: Húszan indultunk, és előre közölték, hogy felezni fognak. Féléves elbeszélgetések után óriási rosta jött, mentálisan nagyon megviselt bennünket mindez. 

hot!: Az osztályfőnököd hívott a Vígszínházba? 

K.K.: Horvai István akkor már nem volt főrendező. Közben Babarczy László és Ascher Tamás hívott Kaposvárra. Szívesen mentem volna, de Horvai a gyakorlati évben nem engedett vidékre, aztán megbetegedett a nagypapám. A nagyszüleimmel nagyon szoros volt a kapcsolatom, ezért úgy döntöttem, a Vígben maradok.  

hot!: De nem bántad meg, hogy oda mentél? 

K.K.: Jobbnál jobb szerepeket kaptam, szerettem a társulatot, a rendezőket. De tizenegy év után új impulzusokra vágytam. Marton László aggódott miattam, a férjem egyetemre járt, ott a két kisgyerek… az ismeretlenbe ugrottam. De ha nem, akkor nem játszhatom Karinthy Mártonnál, Veszprémben, Szolnokon… Érdekelt, mi van vidéken. Jött egy időszak, amire azt mondom, hogy annyit vezettem, mint egy kamionsofőr, próbák és előadás után hazamentem, csak a főpróba hetét töltöttem a színháznál.

hot!: Pesti művész létedre Balatonfüredre költöztetek. 

K.K.: Flórát akkor vették fel a Táncművészeti Főiskolára. Támogattam midenben, bár az apukája kezdetben próbálta lebeszélni, elmondta, milyen nehéz pálya, de a kislányunk azt mondta, ő erre lett teremtve. Kollégista lett. Nagyon fájt a hiánya.

hot!: Nem köztudott rólad, hogy elváltál…

K.K.: Húsz év után történt, hivatalosan másfél éve. A kapcsolatunk baráti, már csak a gyerekeink miatt is. A fiunk 23, a lányunk 21 éves. Nagyon büszkék vagyunk rájuk. Dani Maastrichtban tanul nemzetközi jogot. Flóra táncművész lett, mint hajdan az édesapja. Együtt dolgozunk, csodás koreográfiákat készít nekem, legutóbb az Ájlávjú című darabhoz és most Anouihl Pacsirtájához.

A teljes intejút ide kattintva lehet elolvasni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában