könnyebbség

2021.03.29. 15:42

Mostantól kalkulátor segít összehasonlítani a minősített otthonbiztosításokat

Egyelőre három biztosító minősített otthonbiztosításai hasonlíthatók össze, de ez a szám hamarosan hatra bővül.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) honlapján kalkulátort indított a Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítások összehasonlítására – közölte az MNB az MTI-vel hétfőn.

Megjegyezték: a kalkulátorral egyelőre három biztosító minősített otthonbiztosításai hasonlíthatók össze. Ez a szám hamarosan, a februárban jogosultságot szerzett három biztosító belépésével hatra bővül.

A fogyasztóbarát lakáshitelek és személyi hitelek hasonló összehasonlító programja már korábban elindult – hívták fel a figyelmet, hozzátéve, hogy valamennyi fogyasztóbarát konstrukció elérhető a www.mnb.hu/fogyasztobarat honlapon.

A már értékesített minősített fogyasztóbarát otthonbiztosítások 65 milliárd forintnyi háztartási vagyont védenek az MNB adatai szerint.

A fogyasztóbarát otthonbiztosítások egy bővített alapcsomagot tartalmaznak, amely a 15 alapvető elemi kockázatot (például tűz, vihar, villámcsapás) és további 5 gyakori háztartási kártípust (például vízkár, betöréses lopás, üvegtörés) ölel fel. A terméktípusra a jegybank gyorsabb kárrendezést, digitális folyamatokat, családbarát szolgáltatásokat, illetve negyedévenkénti felmondási lehetőséget ír elő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában