Segítség

2022.01.11. 12:13

Már 6000-en igényelték a havi 40 ezer forintos bölcsődei támogatást

A bölcsődei térítési díjak fedezéséhez már 6000 ember igényelte az állam által nyújtott havi 40 ezer forintos támogatást, amely főként a nők foglalkoztatását segíti - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára kedden az M1-en.

A program arról szól, hogy amennyiben a szülő a gyermek 3 éves koráig szeretne visszatérni a munkaerőpiacra, de gyermekét nem állami vagy önkormányzati bölcsődébe, hanem magán, alapítványi vagy céges bölcsődébe helyezné el, akkor ehhez segítséget kapjon

 - ismertette az államtitkár.

Közölte, 

a támogatás igényléséhez regisztrálni kell a Magyar Államkincstárnál (MÁK), az adatok pontosításához ügyfélkapura, a támogatás folyósításához pedig bankszámlára van szükség.

Elmondta, a szülőnek a magánbölcsőde által kiállított számlát kell a MÁK-hoz beküldenie, amely utalja is a családnak a támogatás összegét, legfeljebb 40 ezer forintot. Ha a térítés díja több, mint 40 ezer forint, a plusz költséget a családnak kell finanszíroznia - tette hozzá az államtitkár.

Bodó Sándor megjegyezte, a támogatás részletei a munka.hu oldalon olvashatók.

Kiemelte, 2010-hez képest 333 ezerrel emelkedett a női foglalkoztatottak száma, ami már eléri a 2,2 milliót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában