Büdzsé

2023.06.28. 10:28

Hatalmas adóemelést jelentenének a baloldal javaslatai a jövő évi költségvetésben (videó)

A baloldali pártok módosító javaslatai közel 3200 milliárd forintos adóemelést jelentenének a jövő évi költségvetésben, a költségvetés tervezésekor csak a felelős, átgondolt javaslatokat tudjuk támogatni - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter szerdán a Facebookon közzétett videójában.

MW

Varga Mihály pénzügyminiszte

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

Varga Mihály úgy fogalmazott: "összesen 6528 milliárd forinttal borítanák fel a költségvetést, ebből közel 3200 milliárd forint adóemelést jelentene". Hozzátette: a baloldali pártok javaslatai a vállalkozásokat sújtanák a legerősebben, a társasági adót például 9-ről 25 százalékra emelnék, amely többezer milliárd forintos terhet jelentene a cégeknek.

Habár a legtöbb módosító javaslatban még csak forrást sem jelöltek meg a baloldali pártok azok finanszírozására, a költségvetés 200 milliárd forintos tartalékát nyolcszor költenék el. A költségvetési hiányt ezzel 2,9 százalékról 10 százalék fölé növelnék.

A jövő évi költségvetés a védelem költségvetése: háborús időkben is garantálja az ország biztonságát, megvédi a családokat, a nyugdíjakat, a munkahelyeket és a rezsicsökkentést. 

A költségvetés lehetővé teszi, hogy tovább csökkentsük a költségvetés hiányát és az államadósságot. A megalapozatlan, átgondolatlan, pusztán mindenre több pénzt költeni akaró javaslatok veszélyeztetik az elért eredményeket. Ezért a költségvetés tervezésekor csak a felelős, átgondolt javaslatokat tudjuk támogatni 

- közölte a pénzügyminiszter.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában