időjárás

2021.01.23. 16:20

Vasárnap délelőtt kisüthet a nap, délután újra a felhők veszik át a főszerepet

Címkék#időjárás

Folytatódik a változékony idő, csapadékra is számítanunk kell.

Szombaton átmeneti felszakadozások mellett nagyrészt erősen felhős időre számíthatunk. Több helyen, illetve több ízben előfordulhat eső, zápor. Lokálisan nagyobb mennyiség inkább nyugaton és északon valószínű. A Dunántúlon egy-egy zivatar is lehet. Késő délutántól, estétől az Észak-Dunántúlon, éjjel az Északi-középhegység magasabb részein is hullhat havas eső, hó.

Vasárnap kezdetben általában vékonyabb, szakadozott lesz a felhőzet, helyenként hosszabb-rövidebb napos időszakok is lehetnek. Délutántól délnyugat felől egyre többfelé megvastagszik a felhőzet, beborul az ég.

Napközben átmenetileg csökken a csapadékhajlam, majd a délutáni, esti óráktól dél felől egyre többfelé elered az eső, melyet nyugat felől egyre nagyobb területen havas eső, havazás vált fel. Az ország északnyugati harmadán kisebb a csapadék esélye.

Szombaton a déli szél főleg az Alföldön helyenként megerősödik, az Észak-Dunántúlon pedig északnyugati szélre számíthatunk. Vasárnap a délnyugati, majd az északi, északnyugati szelet kísérik sok helyütt erős lökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +6 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 4 és 11 fok között valószínű.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!