II. világháborús robbanószer

2022.08.05. 14:03

Olyan veszélyes bombát találtak Veszprémben, hogy lezárják és kiürítik a város egy részét

2022. augusztus 2-án földmunkálatok végzése során Veszprémben, az Egyetem utcában egy második világháborús eredetű légibomba került elő.

A robbanótest hatástalanítását a Magyar Honvédség tűzszerészei 2022. augusztus 9-én tervezetten 10 órakor kezdik. A művelet biztonságos végrehajtása érdekében a robbanótest feltalálási helyétől mintegy 500 méter sugarú körben a területet a rendőrség előzetesen kiüríti és lezárja.
Kérik a lakosságot, hogy a feladat zavartalan végrehajtása, illetve az életük és egészségük védelme érdekében 2022. augusztus 9-én reggel 8 óráig hagyják el ingatlanjaikat és az érintett területet - írja a veol.hu.

A biztonsági körzet közlekedését érintő zárás 7 órakor megkezdődik, az utcákból gyalogosan és gépjárművel az érintett területről csak kifelé halad majd a forgalom. A rendőrség hangosbemondón keresztül folyamatosan felszólítja az érintett zónán belül tartózkodókat a terület elhagyására.

A robbanótest hatástalanítása, valamint elszállítása várhatóan 15 óra körül befejeződik. Az állampolgári korlátozások feloldásáról a rendőrség a www.police.hu honlapon, illetve a helyi médián keresztül ad tájékoztatást.

A fenti időszakban Veszprémi Megyei Jogú Város Önkormányzata befogadási helyeket biztosít 2022. augusztus 9-én reggel 6 órától.

Az evakuálás pontos részleteiről, ide kattintva bővebb információt talál.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!