Krimi

2022.11.22. 04:55

Zsuzsanna hitt egy Facebook-hirdetésnek, 700 ezret csaltak ki tőle

A csalók a Facebookon adtak fel hirdetést, amely szerint egy dúsgazdag, haldokló hölgy egy ismeretlennek szeretné ajándékozni a bankszámláján pihenő 975 ezer eurót. Zsuzsanna hitt nekik.

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Hétszázezer forintja bánja egy magyar gyári munkásnak, hogy hitt egy nemzetközi bűnbandának. A Bors két héttel ezelőtt írt arról a társaságról, amelyik a Facebookon veszi fel a kapcsolatot ismeretlenekkel egy súlyosan beteg idős hölgy nevében, miszerint a haldokló özvegy egyetlen rokonára sem szeretné hagyni a csaknem 400 millió forintját, ezért inkább keres valakit, akinek jól jönne az ajándék. Az utalás egyetlen feltételeként azt szabták meg, hogy az illető előre kifizessen nekik 270 ezer forintot – írja a lap.

 

Az előző cikk nyomán jelentkezett egy Budapesten élő egyedülálló nő, aki elmondta: hasonló módszerekkel őt arra vették rá, hogy 1800 eurót fizessen ki.

 

– Egy olyan albérletben élek, ahol még fürdőszoba sincs. Futószalag mellett dolgozom egy gyárban, és bevallom, többre vágyom ezeknél. Szeretnék minden szalmaszálba belekapaszkodni, ami némi reményt nyújt – magyarázta a Borsnak Zsuzsanna, miért lelkesült fel, amikor a hirdetést olvasta.

 

– Azonnal jelentkeztem, és jólesett, hogy az idős asszony azonnal válaszolt a Facebookon – mondta a magyar nő, akiben sokáig kétség sem merült fel a történet hihetőségét illetően.

 

– Miért ne létezhetne olyan gazdag ember Franciaországban, aki tudja, hogy nincs sok ideje hátra, de szeretné, ha a pénze jó helyre kerülne?

 

A hölggyel több üzenetet is váltottam magyarul. Tudtam, hogy fordítóprogramot használ, de ebben nem találtam semmi különöset

 

– mesélte Zsuzsanna.

Elhitte, hogy pénz áll a házhoz, ezért fizetett a csalóknak, nem is keveset.
A Facebook-profil kezelője végül „szomorú hírt közölt” a gyári munkással.

– Egy reggel kaptam egy üzenetet, mely szerint a néni elhunyt.

 

Közölték, hogy már csak annyit kell tennem, hogy kifizetek 1800 eurót. A pénzt három részletben át is utaltam nekik, viszont én azóta sem kaptam tőlük egy vasat sem.

 

Amikor rájöttem, hogy valószínűleg csalók áldozata lettem, írtam nekik, hogy legalább az én pénzemet fizessék vissza, de hiába hivatkoztam a nehéz körülményeimre – mondta szomorúan az átvert nő.

Zsuzsanna végül azt is elmondta, hogy a szíve mélyén még mindig reménykedik a hirtelen meggazdagodásban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában