Krimi

2024.02.05. 15:04

Tragédiával indult a hét: két halálos tűzeset is történt

A tűzoltók egyik esetben sem tudtak már segíteni.

MW

Forrás: Shutterstock

Fotó: Michael R. Hills

Apátfalván és Monokon is halálos tűz volt hétfőn.

A Csongrád-Csanád vármegyei Apátfalván egy ház gyulladt ki, az épületben a tűzoltók egy holttestet találtak - tájékoztatta a vármegyei katasztrófavédelmi főigazgatóság az MTI-t.

A delmagyar szemléje szerint hétfőn késő délelőtt érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint Apátfalván, a Széchenyi utcában kigyulladt egy hatvannégy négyzetméteres ház. A huszonnégy négyzetméteren pusztító tűz két helyiséget érintett, és az épület tetejére is átterjedt. 

A tűzoltók három járművel vonultak a helyszínre, és oltás közben egy holttestet találtak. A tűz keletkezési körülményeit tűzvizsgálat fogja feltárni.

A főhadnagy fölhívta a figyelmet arra, hogy azokban a lakásokban, ahol van füstérzékelő, nemhogy haláleset, még sérülés sem történik, nagyobb tűz sem keletkezik, hiszen a lakók azonnal tudomást szereznek a tűzről. A füstérzékelőt a szoba közepén a mennyezetre kell szerelni. Ha kigyullad valami, a füst felfele száll, így a mennyezeten lévő füstérzékelő azonnal jelezni fog, így van idő eloltani a kezdődő tüzet vagy kimenekülni, és hívni a tűzoltókat.

A Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Monokon egy idős férfit találtak holtan a tűzoltók egy kigyulladt házban hétfő délelőtt - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Mukics Dániel azt írta, a Bem József utcában álló hetvenkét négyzetméteres családi házhoz három járművel vonultak a tűzoltók. 

Oltás közben az épületben egy idős férfi holttestét találták meg.

A munkálatok során egy gázpalackot is kivittek a házból és lehűtötték, megelőzve ezzel, hogy felrobbanjon. Az épület födémje is égett, ezért az oltás érdekében a tetőt is meg kellett bontani - tudatta a szóvivő, jelezve: a szerencsi hivatásos tűzoltók eloltották a tüzet.

A tűz keletkezési körülményeinek feltárásáért tűzvizsgálati eljárás indul.

A tűzoltó alezredes kiemelte: idén januárban átlagosan naponta huszonnégy lakóépületben keletkezett tűz. A nagyobb tűzesetek füstérzékelő használatával megelőzhető lenne - fűzte hozzá Mukics Dániel a boon.hu cikke szerint.

Borítókép: illusztráció

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában