Színháztörténet nemzeti indíttatással

2018.01.30. 12:53

Újra elindítja vetélkedőjét a Nemzeti Színház

A középiskolások számára ajánlott téma Arany János és Madách Imre munkássága lesz. A zsűriben ezúttal Rátóti Zoltán és Szabó László Sebestyén, a Nemzeti színművészei, valamint Kovács Ákos előadóművész foglalnak helyet.

Forrás: Nemzeti Színház

2018-ban negyedik alkalommal hívja játszani, vetélkedni az ország tizedikes és tizenegyedikes diákcsapatait a Nemzeti Színház.

A „Nemzetiszínháztörténeti” vetélkedőben négyfős csapatok vehetnek részt, akiket egy iskolából kell verbuválni.

A csapatok – felkészítő tanáraik segítsége mellett – három, kizárólag az interneten keresztül zajló fordulóban mérik össze tudásukat: színháztörténeti ismereteiket, kreativitásukat és informatikai készségeiket egyaránt használniuk kell!

Az idei vetélkedő középpontjában Arany János és Madách Imre irodalmi/színházi munkássága áll. Az ő életük szolgáltatja majd az apropót arra, hogy a csapatok digitális dokumentumokat készítsenek és nyújtsanak be az interneten keresztül: filmet, plakátot, prezentációkat és sok minden mást.

A három internetes forduló eredményei alapján a legjobb hat csapat kerül a döntőbe, melyre a Nemzeti Színházban kerül sor, június 8-án.

A zsűri tagjai között a Nemzeti Színház két társulati tagja, Rátóti Zoltán Jászai Mari-díjas, érdemes művész és Szabó Sebestyén László, valamint Kovács Ákos előadóművész is szerepel, utóbbi Arany-estje nagy sikerrel fut a Nemzetiben.

A csapatok tableteket, színházbérleteket és könyvutalványokat nyernek, a győztes csapat iskolájába pedig egy napra „kitelepül” a Nemzeti Színház.

Rendhagyó irodalomórákkal, beszédórával, olvasópróba-játékkal, smink- és fodrászbemutatóval vonják magukra a diákok figyelmét, majd a színház művészeinek focicsapata is összeméri tudását a diákok csapatával.

A vetélkedőre február 18-ig lehet jelentkezni a Nemzeti Színház weboldalán keresztül, ahol egyéb részletek illetve az elmúlt három év vetélkedői feladatainak és a versenyző csapatok akkori megoldásainak teljes archívuma is megtalálható. A vetélkedőről a [email protected] e-mail címen kérhetnek információkat az érdeklődők!

Borítókép: Egy korábbi vetélkedő alkalmával készült fotó

Nemzeti Színház

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában