Járvány

2020.04.25. 15:55

A koronavírus-járvány emlékeit gyűjti a Sziklakórház

A múzeum munkatársai egy olyan archívum összeállítását tervezik, amely megőrzi és bemutatja a jelenlegi helyzet sajátosságait a jövő számára.

Budapest, 2019. június 11. A kórház 1956-os szerepét bemutató kórterem a Sziklakórház Atombunker Múzeum megújult, eddig nem látogatható részeit is bemutató sajtóbejáráson a főváros I. kerületében 2019. június 11-én. MTI/Szigetváry Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

A koronavírus-járvány emlékeinek gyűjtésébe kezdett a budapesti Sziklakórház Atombunker Múzeum, amely a lakosságtól is várja a történeteket, fotókat, tárgyi emlékeket.

Az intézmény pénteki közleményében emlékeztet arra, hogy küldetése a szükséghelyzetben, vészhelyzetben történő gyógyítás, segítségnyújtás bemutatása. Mint írják, a koronavírus-járvány számtalan ember életét alakította át, összefogásra és új alternatív megoldások kidolgozására ösztönzött, ezért a múzeum munkatársai egy olyan archívum összeállítását tervezik, amely megőrzi és bemutatja a jelenlegi helyzet sajátosságait a jövő számára.

Gyűjtik a járvány elleni védekezés eszközeit, saját készítésű védőfelszereléseket és fertőtlenítőszereket, a kialakult helyzetre adott egyéni és közösségi reakció lenyomatait, a közösségi összefogást, inspiráló történeteket bemutató írásokat és a figyelemfelkeltő utcatárgyak képeit, illetve az átalakult mindennapokat bemutató történeteket, személyes beszámolókat.

A gyűjtésről minden részlet megtalálható a www.sziklakorhaz.eu weboldalon és a múzeum Facebook-oldalán. A felajánlott anyagokat az intézmény Múzeum Digitár felületén teszik közzé, válogatnak belőlük a közösségi oldalukon, valamint kiállítási anyag összeállítását tervezik – áll az összegzésben.

Borítókép: A kórház 1956-os szerepét bemutató kórterem a Sziklakórház Atombunker Múzeum megújult, eddig nem látogatható részeit is bemutató sajtóbejáráson a főváros I. kerületében 2019. június 11-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában