Megújított kiállítás

2020.05.31. 11:18

Júniustól újra látogatható a Tolnay Klári Emlékház

Megújított kiállítással júniustól újra látogatható a Tolnay Klári Emlékház Mohorán – tájékoztatott az emlékház vezetője csütörtökön.

Balla Mihály, a térség fideszes országgyűlési képviselője beszédet mond a Tolnay Klári-díj átadási ünnepségén a mohorai Tolnay Klári Emlékházban 2019. szeptember 13-án.

Forrás: MTI

Fotó: Komka Péter

Balla István elmondta: kifestették a ház szobáit, rendszerezték a fényképeket és átrendezték a tárlatot; a korábbi 400 helyett a több mint ezer darabos gyűjteményből 450 fotót mutatnak be Tolnay Klári életéből.

Júniusban képzőművészek csoportos kiállítását rendezik majd meg, szeptemberben pedig azt ünneplik, hogy húszéves lesz az emlékház tette hozzá.

A Nógrád megyei Mohorán, a színésznő gyermekéveinek helyszínén Tolnay Klári (1914-1998) pályafutását, privát életének pillanatait megörökítő fotóanyag, jelmezei és a fotók mellett helyet kaptak személyes tárgyai is, mint munkakönyve, vezetői engedélye, két Kossuth-díja vagy vígszínházi öltözőasztala. Láthatók színházi előadásokat idéző kosztümjei, első kiscipője vagy a legutolsó színpadi lábbelije csakúgy, mint a család egykori zongorája, amit meg is szólaltatnak a mohorai ünnepségeken.

Borítókép: Balla Mihály, a térség fideszes országgyűlési képviselője beszédet mond a Tolnay Klári-díj átadási ünnepségén a mohorai Tolnay Klári Emlékházban 2019. szeptember 13-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában