tisztújítás

2020.07.18. 12:07

Megválasztották a Magyar Szimfonikus Zenekarok Szövetségének új elnökét

Tisztújító közgyűlést tartott a Magyar Szimfonikus Zenekarok Szövetsége, amely Herboly Domonkost, a Nemzeti Filharmonikusok főigazgatóját választotta új elnökévé – olvasható az MNF Magyar Nemzeti Filharmonikus Zenekar, Énekkar és Kottatár Nonprofit Kft. MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.

Mint írják, Herboly Domonkost a Magyar Szimfonikusok Szövetsége július 13-i tisztújító közgyűlésén választotta új elnökévé, miután Kovács Géza, aki 2008-tól töltötte be az elnöki pozíciót, korábban már jelezte, hogy nem kívánja magát újra jelöltetni a tisztségre.

A főtitkári teendőket továbbra is Popa Péter látja el. A következő hároméves ciklus elnökségi tagja Gyüdi Sándor, Lendvai György és Horváth Zsolt maradt.

Herboly Domonkos
Fotó: Balogh Zoltán / MTI

A közgyűlésen részt vett Vashegyi György, a Magyar Művészeti Akadémia, valamint a Nemzeti Kulturális Tanács elnöke, aki tájékoztatta a szimfonikus zenekarok képviselőit a szférát érintő idei és jövő évi változásokról, valamint a kormányzati támogatások emelésére irányuló szándékról is – áll a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában