Online premier

2020.12.02. 07:44

Élő közvetítés látható szombaton a Pesti Színházból

A kő című produkció online premierjét láthatja a közönség december 5-én; Marius von Mayenburg darabját Michal Docekal rendezésében a Pesti Színházból közvetítik.

Forrás: Shutterstock

A kő gyönyörű vallomás a családi legendákról, szeretetről, árulásról és újrakezdésről

olvasható a színház közleményében.

A dráma különlegessége, hogy nem az időben előrehaladva mesél el egy történetet, hanem 1935 és 1993 között előre, hátra utazva. Párhuzamosan ismerjük meg a jelen, a közelmúlt és a régmúlt titkait egy ház történetén keresztül, amely az évtizedek alatt többször gazdát cserélt. Politikai rendszerek jönnek-mennek, a szereplők különböző időpillanatokban, különböző életkorokban fogalmazzák újra a viszonyukat a múlthoz és egymáshoz is, és egyre többet megtudunk a kőről is, amelyet egykor bedobtak a ház ablakán.

A közleményben Michal Docekalt idézik, aki arról beszélt, hogy sok közép- és kelet-európai nemzet szenvedett totalitárius diktatúra alatt, miközben sokan e nemzetek tagjai közül szolgálták, sőt támogatták ezeket a rezsimeket. A családok, a történetek és a nemzeti történelem hamis újraírására, kozmetikázására, igazságosabb újraértelmezésére tett próbálkozásokat jól ismerjük mondta, kiemelve, hogy azért fontos ez a mű, mert a múlt igazságának feltárásával közelebb kerülhetünk a jelen igazságának felismeréséhez.

A darab magyarországi ősbemutatóját Michal Docekalnak, a Prágai Városi Színházak igazgatójának rendezésében láthatja a közönség.

A produkcióban színpadra lép Nagy-Kálózy Eszter, Szilágyi Csenge, Hegyi Barbara, Telekes Péter, Antóci Dorottya és Majsai-Nyilas Tünde. A Vígszínház élő stream premierje december 5-én 19 órától az eSzínház felületén látható.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában