Megafilm

2024.05.21. 22:44

Szuperhősök mérték össze az erejüket a S.E.R.E.G. főhősével

Az idei Budapest Comic Con magyar filmes szekcióját a Megafilm Service emblematikus filmjeiről szóló kvízek és háttérbeszélgetések uralták, na meg egy különleges, több állomásos kihívás, amelyben rengetegen próbára tették erejüket, gyorsaságukat és stratégiai képességüket.

MW

Képregényekből ismert szuperhősök, bizarr jelmezesek, fiatal srácok és komoly családapák álltak sorban a Megafilm Service standjánál a Budapest Comic Con mindkét napján

Forrás: Megafilm-Service

A Megafilm Service standjánál nagy számban voltak jelen az érdeklődők és rajongók a Budapest Comic Con mindkét napján, hogy kiderítsék, vajon le tudják-e győzni fekvőtámaszban, fegyverösszerakásban vagy éppen egy szimulátoros helikopterlandolásban a S.E.R.E.G. című katonai sorozat főhősét, Győrbíró Zsoltot, vagyis az őt alakító Csórics Balázst – írja a Magyar Nemzet.

Csórics Balázs egyébként számos kihívást végigcsinált a Comic Con látogatóival: fekvőtámasz-versenyre várta a rajongókat, amit a film egyik kaszkadőrével, Hegedűs Gábor Hegével vezettek fel. Balázs 59 fekvőtámasznál állt meg, Hege 52-nél. Forrás: Megafilm

Az idei Budapest Comic Con magyar filmes szekcióját a Megafilm Service emblematikus filmjeiről szóló kvízek és háttérbeszélgetések uralták, na meg egy különleges, több állomásos kihívás, amelyben rengetegen próbára tették erejüket, gyorsaságukat és stratégiai képességüket.

Az ősszel a Tv2 képernyőjén debütáló, de már most nagy érdeklődéssel várt katonai sorozat, a S.E.R.E.G., az idei Magyar Mozgókép Fesztivál 8 kategóriában jelölt, díjesőre esélyes romantikus tévéfilmje, a Majdnem menyasszony, valamint a tavalyi év legsikeresebb történelmi sorozata számos kérdést tudott kiváltani a szervezőkből - de szerencsére mindig voltak érdeklődők, akik csak úgy ontották magukból a válaszokat.  

A Tündérkert köré felépített játékos kvízteszteket a két nap alatt közel ezren töltötték ki. Forrás: Megafilm

A S.E.R.E.G. című, 6 részes sorozatról szóló panelbeszélgetésen a rendező, Dombrovszky Linda a kulisszatitkok mellett egy személyes indíttatást is elárult: „Mindig vonzott az egyenruha, ezért nem volt kérdés, hogy elvállalom a producer, Helmeczy Dorottya felkérését” – mondta. 

Van párhuzam a katonai hivatás és a filmszakma között

Kifejtette, hogy a forgatás során megtapasztalták, bizony van párhuzam a katonai hivatás és a filmszakma között. 

Itt is van egy jól szervezett hierarchia, minden rangnak megtaláltuk magunk között is a megfelelőjét. Fontos közös metszéspont a bajtársiasság, mi a stábbal már a forgatás első napjára egy csapat lettünk

– sorolta a rendező, aki azt is bevallotta, hogy mi volt az a pillanat, ami őt is zavarba hozta? „Amikor megláttam a színészeket egyenruhában. Nusit, vagyis Györgyi Annát ezer éve ismerem, de ha szembejött velem egyenruhában, haptákba vágtam magam” – nevetett Linda.

Györgyi Anna karaktere, Nusi előtt a film szereplői hamar elkezdték magukat rendre és fegyelemre szoktatni. A Comic Con vendégei inkább a kedves és barátságos civil énjével találkoztak. Forrás: Megafilm

Egyáltalán nem volt idegen számomra a szerep. Édesapám katonaként szolgált, hároméves koromig a szentendrei katonai lakótelepen laktam, és a szentendrei laktanya volt az egyik forgatási helyszínünk. Apukám húga is hivatásos katona volt

– vette át a szót Györgyi Anna, akit Vass Edit főtörzsőrmesterként ismerhetünk meg a sorozatban. 

A főtörzsön egy teljes karrier állhat vagy bukhat

„A történet alatt végig Nusi kezében van a sorsom, hiszen a főtörzsön egy teljes karrier állhat vagy bukhat” –  folytatta a Győrbíró Zsolt alezredest alakító Csórics Balázs, és néhány izgalmas kulisszatitkot is elárult. 

Mókás volt, hogy a forgatás elején felvettük a tiszta, illatos, frissen mosott jelmezeket, majd az öltöztetők és a sminkesek sorba állították a színészeket és úgy összekoszoltak bennünket, mintha hetekig kúsztunk-másztunk volna a sárban. Még a körmünk alatti piszokra is volt gondjuk. Az is izgalmas volt, amikor egy tavaszi jelenetnél elkezdett ömleni a hó.

Csórics Balázs teljesítményét csak egyvalaki közelítette meg - de ő régebben hivatásos katona volt

Dombrovszky Linda meg is jegyezte: szerencsés, ha egy forgatás alatt sikerül elcsípni ennyi évszakváltozást. 

Csórics Balázs egyébként számos kihívást végigcsinált a Comic Con látogatóival: fekvőtámasz-versenyre várta a rajongókat, amit a film egyik kaszkadőrével, Hegedűs Gábor Hegével vezettek fel. Balázs 59 fekvőtámasznál állt meg, Hege 52-nél – igaz, ő úgy kezdte, hogy 6 éves kisfia, Ádám a hátára ült. 

A rajongók közül ketten tudták csak legyőzni Csórics Balázst, az egyik fiatalember 60 fekvőtámaszt, míg egy másik 61-et csinált. Marokfegyver szét-, illetve összeszerelésében is versenyzett a sorozat Győrbíró Zsoltja a rajongókkal. Itt nem akadt ellenfele, pedig egy óra alatt több mint 15-en próbálkoztak. 

Balázs 22 másodpercét mindössze egy jelentkező tudta megközelíteni 37 másodperccel, de ő régebben hivatásos katona volt. A Magyar Honvédség landolás szimulátorával pedig Balázs mellett csak ketten tudtak tökéletesen leszállni.

A filmes beszélgetések sorozatában, a Tündérkert kapcsán Pintér Réka látványtervező mesélt arról, milyen koncepció mentén alakították ki azt a lenyűgöző világot, amelyet a nézők már megismerhettek a Báthory Gábor és Bethlen Gábor különös kapcsolatáról és egy szenvedélyes korról mesélő történelmi kalandfilmsorozatban.

A Majdnem menyasszony nyolc jelölést kapott a Magyar Mozgókép Fesztiválon

Herczeg Ferenc A Fehér Páva című regényéből készült romantikus játékfilm a Majdnem menyasszony, amelyről a line producer, Filip Fruzsina, a forgatókönyvíró, Somogyi György és Spilák Klára színésznő mesélt – aki Etelka szerepéért a legjobb női mellékszereplő díj várományosa.

„A Majdnem menyasszony az első line produceri munkám” – árulta el Filip Fruzsina. „Az volt a célom, hogy ez egy mintaként szolgáljon a későbbi munkáimnak, és ez legyen az a minimum, amit innentől kezdve mindig hoznom kell. A lecke fel lett adva, hiszen 8 jelölést is kapott a film a Magyar Mozgókép Fesztiválon.”

Már a harmadik Herczeg Ferenc-adaptációnál tart a Megafilm

Somogyi György arról mesélt, hogy ez egy nagyon könnyen írható forgatókönyv volt, ráadásul ez már a harmadik Herczeg Ferenc-adaptációja a Megafilmmel közösen. „Érdekes feladat regényt filmre vinni, hiszen miközben formálódik, már hallom a fejemben a karakterhangokat és látom a jeleneteket.”

A Majdnem menyasszony történetében az a jó, hogy tudunk benne kapcsolódni a mához. Sokan küzdünk azokkal a problémákkal, mint a szereplők. Magam is emlékszem a 20-as éveimre, amikor igyekeztem megtalálni, nekem mi a jó, csakúgy, mint a főhősnő, Marika, akit egy fiatal kolléganőm, Kelemen Hanna játszik. Nagyon szeretem, amikor látom, milyen tehetségesek a fiatalok, és ők hogyan játszanak

–  mesélte Spilák Klára, aki azt is elárulta, hogy váratlanul érte a jelölés, de hatalmas boldogság számára.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!