asztalitenisz world tour

2017.12.21. 09:17

Kínából is érkeznek a budapesti tornára

Több mint négyszáz nevezés érkezett az asztaliteniszezők World Tour-sorozatának jövő évi nyitóversenyére, amelyet immár hagyományosan Budapesten rendeznek meg január 16. és 21. között.

China's Fan Zhendong in action before his 3-4 defeat at the Men's, single, semifinals of the Table Tennis German Open match between Fan Zhendong (China) and Dimitrij Ovtcharov (Germany) in Magdeburg, Germany, 10 November 2017. Photo: Ronny Hartmann/dpa-Zentralbild/dpa

Forrás: AFP/DPA

Fotó: Ronny Hartmann

A magyar szövetség tájékoztatása szerint sok játékos érkezik Kínából, köztük olyan klasszis pingpongosok, mint Fan Csen-tung és Csen Meng, akik egyesben megnyerték az idei WT-sorozat múlt heti, asztanai nagydöntőjét. Indul többek között a fehérorosz Vlagyimir Szamszonov, az Európa-bajnoki címvédő francia Emmanuel Lebesson és a teljes magyar élmezőny is, élén Póta Georginával.

A játékosokat a 2017-es 100 ezer helyett hazai rekordnak számító 150 ezer dollár pénzdíj várja, a jegyárak viszont nem változnak. A belépőket a helyszínen, a BOK Csarnokban lehet majd megvenni.

Az M4 Sport napi egyórás összefoglalókkal jelentkezik a verseny alatt, szombaton (13.00-14.30) és vasárnap (15.00-17.45) pedig élő közvetítés látható majd a csatornán.

Borítókép: A kínaiak klasszisa, Fan Csen-tung a magdeburgi versenyen.

AFP / DPA / Ronny Hartmann

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában