esély

2018.03.01. 12:34

Képesnek tartja a feljutásra a magyar jégkorong-válogatottat a 95 éves legenda

Pásztor György a felkészülés függvényében elképzelhetőnek tartja, hogy szép sikerrel záruljon a vb.

„Ez a társaság képes arra, hogy felvegye a versenyt az ellenfelekkel, és nemes küzdelemben föléjük kerekedjen. Ha a Jóisten segít, természetesen a csapat minden mérkőzésén ott leszek” – mondta el az MTI kérdésére a hazai, áprilisi divízió I/A-s vb előtt a nemzetközi sportéletben „Mr. Hockey”-nak nevezett Pásztor, aki 1933-ban, közel tízévesen választotta a jégkorongot. A sportág legendás alakjait tömörítő Hírességek Csarnokába (Hall of Fame) 2001-ben beválasztott Pásztor hozzátette, továbbra is követi a hazai hokiélet fontos eseményeit.

A civil foglalkozását tekintve gyógyszerész Pásztor elmondta, jó állapotban van, bár jelenleg kisebb megfázással küzd. Ám betegsége alatt sem vett be gyógyszert, mivel továbbra is bízik az ágyas pálinka egészségügyi hatásaiban.

Mr. Hockey a Nemzetközi Jégkorong Szövetségben (IIHF) 1959-től 1982-ig képviselte Magyarországot. Ezt követően, 1994-ig az IIHF elnökségének tagja volt, és 23 éven át vezette az orvosi és doppingellenőrzési bizottságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában