MOB-elnök

2018.08.25. 13:18

Tokióban is a kajak-kenusoktól és az úszóktól várhatjuk leginkább az érmeket

Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke a helyszínen tekinti meg a portugáliai Montemor-o-Velhóban zajló kajak-kenu világbajnokság küzdelmeit. Mint elmondta, nagyon szereti a sportág hangulatát, szereplőit.

Budapest, 2018. március 27. Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke beszél a Magyar Olimpiai Bajnokok Klubjának tisztújító közgyûlésén a budapesti BOK Csarnokban 2018. március 27-én. MTI Fotó: Mohai Balázs

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Mohai Balázs

„Nem először járok kajak-kenu világbajnokságon, 2006-ban Szegeden is ott voltam, azóta azonban ez az első alkalom, bár más kajak-kenu versenyeket láttam a helyszínen” – nyilatkozott a sportvezető, aki pénteken, a női kajak kettesek 1000 méteres versenyének eredményhirdetésén aktív szerepet is vállalt, ő adta át Csipes Tamarának és Medveczky Erikának a győzteseknek járó virágcsokrot. „Nagyon szeretem a sportág általános hangulatát, a magyar és nemzetközi társaságot. Jól érzem itt magam, úgy látom, ez nagyon jól szervezett esemény” – tette hozzá.

Kulcsár Krisztián tavaly május óta vezeti a MOB-ot, az olimpiai ciklus pedig éppen a felénél jár.

„Azt várom, hogy a kajak-kenu a következő játékokon is a magyar sport zászlóshajója lesz, a kajak-kenu és az úszósport az, amelyektől leginkább várhatjuk Tokióban is az érmeket. Én drukkolok, hogy a kajak-kenusok legalább olyan sikeresek legyenek, mint Rióban voltak”

- fogalmazott az elnök. A sportág három aranyéremmel zárt 2016-ban. A vitorlázóknak köszönhetően már megvannak az első kvóták 2020-ra is, de Kulcsár Krisztián szerint korai még jósolni a tokiói magyar csapat létszámával kapcsolatban.

„Nagyon szeretnénk, ha elérnénk a riói létszámot, de ez egyáltalán nem tűnik egyszerűnek. Nyilván a csapatsportok kvalifikációja határozza majd ezt meg, de nagyon jó lenne, ha sikerülne” – tette hozzá. Rióban 21 sportágban 157 fő képviselte a magyar színeket.

A MOB elnöke a kvalifikációs időszakról beszélve azt mondta: egyelőre minden rendben halad, szerencsére nem tud semmilyen kirívó eseményről beszámolni, amely már most negatívan befolyásolná a felkészülést és a későbbi eredményességet.

Borítókép: Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke

MTI Fotó: Mohai Balázs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!